Διαφορα

Βαθμολογήστε τους χώρους πρασίνου στην Τρίπολη!

Σε μια πρωτότυπη έρευνα, διαδραστικού χαρακτήρα, η οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος WWF, δίνει στους έλληνες πολίτες τη δυνατότητα να βαθμολογήσουν χώρους πρασίνου στις πόλεις της επικράτειας.

 Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της οργάνωσης:

 

"Είναι δεδομένο πως οι ελληνικές πόλεις θα έπρεπε να διαθέτουν περισσότερους χώρους πρασίνου. Χώροι πρασίνου υπάρχουν σε όλες τις πόλεις, από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τα Δωδεκάνησα έως τα Επτάνησα. Πολλούς από αυτούς τους χώρους έχουν ήδη καταγράψει οι πολίτες στην εφαρμογή WWF GreenSpaces.

 

Σε γενικές γραμμές, καταγράφηκαν χώροι πολλών επιπέδων: Χώροι πανέμορφοι, υπερτοπικής εμβέλειας, καθώς και μικρά πάρκα που κάνουν καλύτερη τη ζωή στις γειτονιές. Καταγράφηκαν όμως και αρκετοί χώροι υποβαθμισμένοι ή ολότελα παρατημένοι και ακόμα χειρότερα βανδαλισμένοι.

 

Μέχρι στιγμής, η εφαρμογή WWF GreenSpaces χρησιμοποιείται από περισσότερους από 4.000 πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν είτε καταγράψει, είτε βαθμολογήσει χώρους πρασίνου ανά την Ελλάδα.

 

Η εφαρμογή είναι διαδραστική, δηλαδή πέρα από την καταγραφή ενός χώρου, προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες ενός καταγεγραμμένου χώρου να βαθμολογήσουν κι αυτοί την παρούσα κατάσταση.

 

Η βαθμολογία αφορά τρεις κατηγορίες: α) ποιότητα και ποσότητα πρασίνου β) επίπεδο καθαριότητας γ) είδος και ποιότητα υποδομών."

 

Να σημειώσουμε πως η Τρίπολη συγκεντρώνει υψηλή βαθμολογία, κατά μέσο όρο, αλλά έχει και χώρους με πολύ χαμηλή βαθμολογία.

 

Ενδεικτικά, η Πλατεία του Άρεως πάει καλά, ωστόσο το άλσος δίπλα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο "πατώνει":

 

Παπαρρηγοπούλου 60  Πράσινο: 10, Καθαριότητα: 8, Υποδομές: 8 Γενική βαθμολογία: 9,2

Παπαρρηγοπούλου 54                  9                      8                7                               9

Παναρκάδων 16                          1                      3                 1                             1,4

 

Σε γενικές γραμμές, η Τρίπολη-με 12 καταγεγραμμένους χώρους πρασίνου- βαθμολογείται με 7,9 κατά μέσο όρο.

 

Παρότι ακόμα το δείγμα είναι μικρό, η εικόνα της πόλης μοιάζει να αποτιμάται θετικά από τους πολίτες. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν δικαιολογεί "πανηγυρισμούς"... 

 

Δείτε πως μπορείτε να πάρετε μέρος στην έρευνα, στην ιστοσελίδα www.wwf.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.