Διαφορα

Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού

Ενα λιλιπούτειο νησί, απέναντι ακριβώς από το Αίγιο, μόνο λίγα μέτρα από τις ακτές της Στερεάς Ελλάδας, με λιγότερο από 100 μόνιμους κατοίκους αποτελεί το "μυστικό" του Κορινθιακού.

 

Ο λόγος για τα Τριζόνια. 

 

Αγαπημένη... στάση για όσους έχουν σκάφη, αγαπημένος προορισμός των κατοίκων των γύρω περιοχών και όχι μόνο, τα Τριζόνια, ένα νησί μια σταλιά, που το γυρνάς με τα πόδια, χρωματιστό, ήρεμο αλλά ταυτόχρονα και ζωηρό, με τουρισμό το καλοκαίρι αλλά ταυτόχρονα με ησυχία, καθώς δεν υπάρχουν αυτοκίνητα.

 

Ένα μικρό λιμάνι όπου στην προκυμαία πλάι στα καΐκια, απλώνουν τα τραπεζάκια τους οι ψαροταβέρνες, μερικά σπίτια, όχι πάνω από 50, μαζεμένα σε μια γωνιά, μια μεγάλη εκκλησία, του Αγίου Γεωργίου, ένας δεύτερος κόλπος προς τα νότια όπου έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη μαρίνα η οποία χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός για σκάφη αναψυχής που κατευθύνονται από τον Σαρωνικό και το Αιγαίο προς τον Πατραϊκό Κόλπο και το Ιόνιο και αντίστροφα και μερικές μικρές παραλίες. Αυτά είναι όλα και όλα τα έκτασης μόλις 2,5 τ.χλμ. Τριζόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ουσιαστικά πρόκειται για συστάδα νησιών.

 

Τα Τριζόνια είναι το μεγαλύτερο και το μόνο κατοικημένο. Τα άλλα δύο ερημονήσια είναι ο Αϊ-Γιάννης και το Πλανέμι.

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.