Διαφορα

Ο Ιβο, η Τρίπολη και η ιστορία που θα γίνει ταινία!

Στο arcadia938 είχατε διαβάσει για την περίεργη ιστορία που είχε γίνει στην πόλη μας και τέθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Ελληνα Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Βούλγαρο ομόλογό του. Αυτή πλέον έχει αίσιο τέλος!



Με έντονα συναισθήματα επέστρεψε αργά το βράδυ της Κυριακής (30/7) στην πατρίδα του ο Ίβo Μπογκντάνοφ, ο άνθρωπος που πέρασε επτά χρόνια στις ελληνικές φυλακές για ένα φόνο που –όπως αποδείχθηκε– δεν διέπραξε.

"Τώρα, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο" είπε ο Μπογκντάνοφ, λίγα λεπτά μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στο βουλγαρικό έδαφος κι ενώ βρίσκονταν βουρκωμένος στις αγκαλιές των δικών του ανθρώπων, αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα novinite.com. Όπως είπε ο ίδιος, τα παιδιά του σχεδόν δεν θυμόνταν πώς ήταν ο πατέρας τους.

Το 2010, τα αδέλφια Ίβο και Κονσταντίν Μπογκντάνοφ, που είχαν έρθει για δουλειά στην Ελλάδα, κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία ενός Πολωνού πολίτη, χωρίς ωστόσο να βρεθεί τότε το πτώμα.

Οι δύο Βούλγαροι επέμεναν στην αθωότητά τους, αλλά η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν διαφορετική. Πριν από δύο χρόνια, ο ένας αδελφός απελευθερώθηκε, με την υποχρέωση να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα, αλλά ο Ίβο παρέμενε φυλακισμένος.

Στο μεταξύ, πριν από μερικούς μήνες έγινε γνωστό ότι το υποτιθέμενο θύμα πέθανε (από φυσικά αίτια) σε νοσοκομείο της Τρίπολης και με τον τρόπο αυτό αποδείχτηκε η αθωότητά τους.

Όπως αποκάλυψε η βουλγαρική εφημερίδα 24Chasa, για καλή τύχη του φυλακισμένου αδερφού, ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ ασχολήθηκε με την υπόθεση, μετά από ενημέρωση που είχε από μέλη της βουλγαρικής κοινότητας στην Αθήνα.

Αργότερα, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον ενημέρωσε σχετικά.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για το ζήτημα και όπως όλα δείχνουν κράτησε την υπόσχεσή του και ο Βούλγαρος πολίτης βρίσκεται ξανά κοντά στην οικογένειά του.

Οσον αφορά τα περί ταινίας, αυτά αποτελούν απλά μία εκτίμηση για την οποία, όπως και σε όλα δηλαδή, ο πανδαμάτωρ χρόνος θα δείξει...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.