Διαφορα

"Οδύσσεια" το παρκάρισμα στην Τρίπολη, "βουνό" οι κλήσεις...

Λόγω Δεκαπενταύγουστου, έχει αυξηθεί ο πληθυσμός όσων βρίσκονται ή κάνουν στάση στην πόλη μας, πριν κατευθυνθούν σε άλλους προορισμούς.

Το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει τεράστια συμφόρηση στους δρόμους και καθώς δεν έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του κανονισμού για το  παρκάρισμα στο κέντρο, οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να περιφέρονται επί αρκετή ώρα, μέχρι να βρουν μια θέση για ν' αφήσουν το όχημά τους.

 

Συχνά, όμως, είτε επειδή δεν είναι ντόπιοι είτε επειδή απλά είναι... "Έλληνες", αφήνουν τ' αυτοκίνητά τους σε σημείο όπου απαγορεύεται το παρκάρισμα.

 

Η Τροχαία, που βρίσκεται ούτως ή άλλως σε επιφυλακή κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, αποδύεται σε ένα "μπαράζ" απόδοσης κλήσεων σε οχήματα που είτε παρακωλύουν την κυκλοφορία είτε καταλαμβάνουν θέσεις που προορίζονται για ειδική χρήση.

 

Εκτός αν ο οδηγός του οχήματος έχει..."άκρες" στην Αστυνομία, όπως έχουμε μάθει να λέμε, και ειδοποιείται εγκαίρως, προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες της πράξης του...

 

Σε κάθε περίπτωση, κάτι πρέπει να γίνει κάποτε με την ελεγχόμενη στάθμευση στην Τρίπολη. Δεν αμφισβητεί κανείς πως η ρυμοτομία της πόλης είναι ιδιαίτερη και δύσκολα διαχειρίσιμη αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί συνεχώς δικαιολογία...

 

Στο κάτω κάτω, όσοι ανέλαβαν τις τύχες του Δήμου, δεν το γνώριζαν αυτό, εκ των προτέρων...; Φυσικά και το γνώριζαν, αφού είχαν πρoτείνει και λύσεις..

 

Λύσεις που, μετά από μια τριετία, περιμένουμε ακόμη να τις δούμε να υλοποιούνται...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.