Διαφορα

Τα "δωράκια" του νέου έτους

Έξι τριήμερα, ένα τετραήμερο και μία μονοήμερη ξεκούρασης. Είναι τα δώρα που βρήκαμε, όχι κάτω από το δέντρο, αλλά πάνω στο ημερολόγιο του νέου έτους.

 

Όπως κάθε χρόνο, μπήκαμε από νωρίς στον πειρασμό να κρυφοκοιτάξουμε τις αργίες της χρονιάς που ξεκινά, και ιδού τι ενδιαφέρον ανακαλύψαμε:

 

Ιανουάριος

Το πρώτο δωράκι της νέας χρονιάς έρχεται νωρίς: Η αργία των Θεοφανίων, στις 6 Ιανουαρίου, πέφτει Τετάρτη, αλλά δεν λέμε όχι σε μια μονοήμερη εκδρομή ή σε μια ημέρα ανάπαυλας που κόβει βολικότατα στα δύο τις εργάσιμες της πρώτης εβδομάδας του 2016.

 

Φεβρουάριος

Καμία αργία για τον Φεβρουάριο, που ωστόσο φέτος αφενός μας δίνει μία επιπλέον μέρα, μιας και πρόκειται για δίσεκτο έτος, αφετέρου επιτρέπει στους δεσμευμένους εξ ημών να γιορτάσουμε με την άνεσή μας την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στις 14/2 που φέτος πέφτει Κυριακή.

 

Μάρτιος

Κι αφού ο Φεβρουάριος δεν έχει αργίες, μας δίνει ο Μάρτιος δύο από δαύτες. Και συγκεκριμένα, δύο ωραιότατα τριήμερα: Η Καθαρά Δευτέρα πέφτει στις 14 Μαρτίου, ενώ μιάμιση εβδομάδα αργότερα, η γιορτή της 25ης Μαρτίου πέφτει Παρασκευή, κάτι που σημαίνει ένα ωραιότατο ελεύθερο Π-Σ-Κ… στο καπάκι.

 

Απρίλιος

Φέτος το Πάσχα πέφτει αρκετά αργά, κάτι που σημαίνει ότι ο Απρίλιος μας φυλάει το δώρο του για το τέλος: Η μοναδική αργία του είναι η Μεγάλη Παρασκευή, στις 29 του μήνα. 

 

Μάιος

Σας έχουμε καλά νέα και κακά νέα: Ο Μάιος ξεκινά με αργία. Αλλά αυτόματα χάνουμε και μία. Συγκεκριμένα, η Εργατική Πρωτομαγιά πέφτει… Κυριακή του Πάσχα – και μένει να δούμε αν θα μεταφερθεί κατά κάποιον τρόπο σε μια εργάσιμη ημέρα. Αλλά όπως και να ‘χει, την επόμενη ημέρα θα ξεκουραστούμε, αφού στις 2 Μαΐου τοποθετείται η Δευτέρα του Πάσχα. 

 

Ιούνιος

Αργά το Πάσχα, αργά και το Άγιο Πνεύμα. Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού θα είναι στις 18-20 Ιουνίου, αφού η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος πέφτει στις 20 του μήνα.

 

Αύγουστος

Κι αφού ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος δεν στέκονται ποτέ γενναιόδωροι μαζί μας (μηδέν στο πηλίκο των αργιών τους), ο Αύγουστος, ανάμεσά τους, φέτος μας αποζημιώνει: Η αργία του Δεκαπενταύγουστου πέφτει Δευτέρα, αφορμή για ένα σούπερ τριήμερο στην καρδιά του καλοκαιριού.

 

Οκτώβριος

Αν δεν το έχετε μάθει ως τώρα (θα συνεχίσουμε να σας το επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο μέχρι να το μάθετε), ό,τι μέρα πέφτει η 25η Μαρτίου, πέφτει και η 28η Οκτωβρίου την ίδια χρονιά. Με άλλα λόγια, άλλο ένα τριημέρακι ξεκινά την Παρασκευή 28/10.

 

Δεκέμβριος

Τα Χριστούγεννα του 2016 μας επιφυλάσσουν ένα καλό και ένα κακό: Η αργία ανήμερα των γιορτών πέφτει μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων σε εργάσιμη. Τα Χριστούγεννα λοιπόν θα τα γιορτάσουμε Κυριακή, αλλά η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, η Δευτέρα, μας χαρίζει το τελευταίο τριήμερο της χρονιάς.

 

Πηγή: in2life.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.