Διαφορα

Σχεδόν όλη η Πελοπόννησος με κρούσματα του ιού!

Τέταρτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου – Ηλεία και Κορινθία στον κατάλογο που καταγράφηκαν κρούσματα

 

Μεγαλώνει ο κατάλογος με τους νεκρούς, τους προσβληθέντες και τις περιοχές εμφάνισης κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους τέσσερις, ενώ στις περιοχές όπου είχαν καταγραφεί κρούσματα (Αργολίδα, Αρκαδία, Αχαΐα, Ρέθυμνο), προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα η Ηλεία και η Κορινθία. Για δύο ασθενείς δεν έχει προσδιοριστεί ο τόπος έκθεσης στον ιό.

Από τις 20 Ιουνίου, που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα της περιόδου, το σύνολο των ατόμων που έχουν νοσήσει έχουν ανέλθει στα 43.

Ένας άνθρωπος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ ο συνολικός αριθμός όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό και δεν έχουν παρουσιάσει σοβαρά συμπτώματα εκτιμάται πως ανέρχονται σε 3.360 άτομα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στην οποία επισημαίνεται πως οι τέσσερις νεκροί είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Κρούσματα

Από το σύνολο των κρουσμάτων, οι 24 έχουν παρουσιάσει εκδηλώσεις από το νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση), οι 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα) και 10 δεν χρειάστηκαν καν νοσηλεία.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένουν διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, ιδιαίτερα ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών Υγείας. Δεν αποκλείουν, δε, εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από ιό και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Τα έτη 2010 - 2014 καταγράφονταν σε κάθε περίοδο μετάδοσης κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Κυκλοφορία του ιού είχε καταγραφεί σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.