Διαφορα

Σήραγγα Αρτεμισίου: Αίτημα για μετονομασία

Επιστολή προς Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη για ονοματοθεσία σήραγγας Αρτεμισίου σε "Αρχ.Θεόδωρου Κολοκοτρώνη"

 

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Κατά τη διάρκεια εγκαινίων της Ολυμπίας Οδού - παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού- ανακοινώσατε την ονομασία των νέων σηράγγων του οδικού άξονα Κορίνθου -Πατρών.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός απέστειλα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους επιστολή στην εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. όπου ζητούσα να ονομαστεί η σήραγγα του Αρτεμισίου σε σήραγγα "Αρχ.Θεόδωρου Κολοκοτρώνη". Δυστυχώς η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας ουδέποτε μου απέστειλε απαντητικό έγγραφο.

 

Συνεπώς δια της παρούσης και λαμβάνοντας υπόψη τη θεσμική σας ιδιότητα σας παρακαλώ όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο να δοθεί το όνομα του Αρχιστράτηγου των Ελλήνων στη σήραγγα του Αρτεμισίου ως ελάχιστη ένδειξη τιμής σε έναν αγωνιστή- μαχητή που συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της πατρίδας μας από το δυνάστη τούρκικο ζυγό. Σημειώσατε ότι στις  4 Φεβρουαρίου  2018 συμπληρώνονται 175 έτη απο το θάνατο του και μια τέτοια ενέργεια θα είχε και ιδιαίτερη συμβολική αξία. Παράλληλα ζητώ να τοποθετηθούν στην είσοδο αυτών μαρμάρινες πλάκες με την προσωπογραφία του Γέροντα του Μοριά.

 

Με εκτίμηση,

Χρήστος Θ.Κιντής"

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.