Διαφορα

Δουλειά και το Σ/Κ για να δοθούν τα εφάπαξ

Μετά τον ΕΦΚΑ ήταν η σειρά και του ΕΤΕΑΕΠ να βάλει τους εργαζόμενους να δουλέψουν το Σαββατοκύριακο για να προχωρήσει η απονομή των εφάπαξ.

 

Το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν περίπου 62.000 εφάπαξ στην αναμονή, έχει θορυβήσει τη διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών που, ακολουθώντας το παράδειγμα της διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, εξέδωσε εξαιρετικά επείγον έγγραφο.

 

Σε αυτό απευθύνεται προς τις υπηρεσίες απονομής εφάπαξ και ζητάει από τους εργαζόμενους, τους οποίους αποκαλεί «συνεργάτες» να αξιοποιήσουν το «Σάββατο 7/10 και την Κυριακή 8/10 για την εκκαθάριση όσων περισσότερων εκκρεμών υποθέσεων εφάπαξ παροχών». Επίσης, στο ίδιο έγγραφο ζητείται από τους εργαζόμενους να δουλέψουν υπερωρίες για τον ίδιο λόγο, τόσο χθες Παρασκευή 6/10, όσο και την ερχόμενη Δευτέρα 9/10.

 

Στο έγγραφο της διοίκησης του ΕΤΕΑΕΠ, όπως ακριβώς είχε κάνει ένα 24άωρο νωρίτερα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ, τονίζεται η κρισιμότητα της κατάστασης. Επισημαίνεται δηλαδή προς τους εργαζόμενους, ότι από το αποτέλεσμα της εργασίας τους επηρεάζεται «συνολικά όχι μόνο η χρηματοδότηση του ΕΤΕΑΕΠ, αλλά και της χώρας μας».

 

Πάντως όσοι εργαστούν αυτό το σαββατοκύριακο, η διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ δεσμεύεται ότι θα ληφθεί μέριμνα προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια «κατ’ αναλογία της επιπρόσθετης απασχόλησής τους».

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.