Διαφορα

Μικροί "δημοσιογράφοι" σε δημοτικό σχολείο της Τρίπολης! (φωτ.)

Mια ομάδα πέντε παιδιών του πρώτου τμήματος της έκτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη...δημοσιογραφία!

 

Το αποτέλεσμα: Ένα έντυπο με τίτλο "Now" (τώρα), είκοσι περίπου σελίδων, που περιέχει κυρίως αθλητικού ενδιαφέροντος θέματα, αλλά και χιουμοριστικές αναφορές σε δημοσιεύσεις των social media, ενώ δεν λείπουν και οι...χορηγοί του εντύπου!

 

Όπως μας είπε ο ένας εκ των δυο μικρών "αρχισυντακτών", σκοπός τους είναι να ενημερώνουν για διάφορα θέματα τα παιδιά του σχολείου, ενώ στο μέλλον σκοπεύουν να αυξήσουν το μέγεθος του εντύπου αλλά και να ασχοληθούν με θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς τους, στο πλαίσιο της μαθητικής ζωής.

 

Εντύπωση μας προκάλεσε η απάντηση στην ερώτηση γιατί το έντυπο είναι σε δυο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά): "Μα όλα σήμερα δίγλωσσα είναι", μας είπε ο μικρός, εκκολαπτόμενος δημοσιογράφος...

 

Δυστυχώς, αγαπητοί αναγνώστες, προς το παρόν το έντυπο είναι διαθέσιμο μόνο για τους μαθητές των τάξεων του 2ου Δημοτικού, αλλά, απ' ότι καταλάβαμε, οι πέντε μικροί μαθητές είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι, γεγονός που, φυσικά, είναι πολύ θετικό και τιμητικό για το σχολείο τους..

 

Σε μια εποχή που το έντυπο, γενικά, και η έντυπη δημοσιογραφία, ειδικότερα, περνάει σοβαρή κρίση στην ημεδαπή, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ενθαρρυντικές και ευχόμαστε να βρουν την ανταπόκριση που τους αξίζει.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.