Διαφορα

Καστάνιτσα: Το χωριό όπου σταμάτησε ο χρόνος

Χτισμένη στις πλαγιές του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 840 μέτρων, η Καστάνιτσα θεωρείται ένας από τους ομορφότερους παραδοσιακούς διατηρητέους οικισμούς της Πελοποννήσου όπου ακόμα οι παλιότεροι μιλούν την τσακώνικη διάλεκτο.

 

Βρίσκεται κοντά στα σύνορα των νομών Αρκαδίας και Λακωνίας, 72 χλμ. από την Τρίπολη και 65 χλμ. από τη Σπάρτη. Παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, που κουβαλούν τρεις αιώνες ζωής, ασπρισμένα με ασβέστη, ξύλινα μπαλκόνια και στέγες από πλάκες σχιστόλιθου του Μαλεβού, δίνουν σε συνδυασμό με τους ασβεστωμένους πλακόστρωτους δρόμους μια ειδυλλιακή όψη στο χωριό.

Η θέα από το ύψωμα - το κάστρο - στο επάνω μέρος του οικισμού, όπως και από την  πλατεία, είναι υπέροχη. Γύρω-γύρω απλώνεται πυκνό και παρθένο δάσος από έλατα και καστανιές. Το χωριό είναι γνωστό για τη γιορτή του κάστανου που διοργανώνει κάθε χρόνο στα τέλη Οκτωβρίου. Ιδανικά για κοντινές εξορμήσεις είναι τα χωριά Άγιος Πέτρος, Πραστός και Τσίντζινα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.