Διαφορα

Ανδρίτσαινα: Εξόρμηση για την 28η Οκτωβρίου

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου -μπορεί φέτος να πέφτει Σάββατο, ωστόσο μια απόδραση πάντα μοιάζει ιδανική επιλογή.

 

Ανδρίτσαινα: Απόδραση στη φύση

 

Αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά του Λυκαίου Όρους, η Ανδρίτσαινα –ένα από τα ομορφότερα χωριά του νομού Ηλείας που θυμίζει πολύ αγαπημένους προορισμούς στην Αρκαδία (βρίσκεται στα σύνορα του νομού με την Αρκαδία)– εντυπωσιάζει τον επισκέπτη τόσο με την προσεγμένη αρχιτεκτονική της όσο και με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον ολόγυρά της. Λιθόστρωτα, δαιδαλώδη σοκάκια –μην διστάσετε να ανηφορίσετε μέχρι τα ψηλότερα δρομάκια για να απολαύσετε τόσο θέα στο χωριό όσο και στην περιβάλλουσα φύση–, μεγαλοπρεπή αρχοντικά και πέτρινες βρύσες συνθέτουν γραφικές εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

Καθίστε για καφέ κάτω από τον γεροπλάτανο στην κεντρική πλατεία, επισκεφτείτε την ιστορική βιβλιοθήκη –εδώ θα βρείτε έγγραφα ιστορικής αξίας που αφορούν στη Γαλλική και την Ελληνική επανάσταση, σπάνιες εκδόσεις και χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 15ο αι.– κάντε μια στάση στο Λαογραφικό Μουσείο, επισκεφτείτε τον μοναδικό αρχαίο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα (έργο του Ικτίνου) στην περιοχή Βάσσες (14 χλμ.), οργανώστε μια εξόρμηση στο φαράγγι της Νέδας. Ό,τι και να αποφασίσετε να κάνετε θα φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις, συμπεριλαμβάνοντας (πλέον) και την Ανδρίτσαινα στους αγαπημένους σας προορισμούς.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.