Διαφορα

Το όμορφο "Κολοκοτρωνίτσι"!

Έγινε διάσημο στην Ελλάδα από μία τηλεοπτική σειρά κι είναι ένα πραγματικά γοητευτικό χωριουδάκι, το Κολοκοτρωνίτσι που το αληθινό του όνομα είναι Καρυά. 

 

Το μέρος στο οποίο γυρίστηκε η σειρά "Το Καφέ της Χαράς" βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων στους πρόποδες του Αρτεμισίου.

 

Πέτρινα σπιτάκια και γωνιές για χαλάρωση

Η φυσική ομορφιά της Καρυάς θα σε εντυπωσιάσει. Θαύμασε την υπέροχη θέα και αξιοποίησε τα σημεία χαλάρωσης και ξεκούρασης που σαγηνεύουν. Τα σπιτάκια και τα καταλύματα κρατούν ζωντανή την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την ταυτότητα του χωριού και σίγουρα μπορούν να κάνουν και τον πιο «ιδιότροπο» επισκέπτη να εντυπωσιαστεί. Δες τα ερείπια των νερόμυλων στην άκρη του χωριού και φτάσε ως το "Μπρακατσάκι" με το κρυστάλλινο νερό.

 

Εκκλησία σχεδόν 800 ετών και απίθανη θέα προς τον Αργολικό

Κεντρική εκκλησία του χωριού είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος. Στο πανηγύρι της στις 29 Αυγούστου κατακλύζεται από κόσμο ενώ έχει κτιστεί το 1230. Φεύγοντας επισκέψου το Βενετσιάνικο κάστρο της της Καρυάς θαυμάζοντας τη μαγευτική θέα προς τον αργολικό κόλπο.

 

Πηγή: autotriti-touring.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.