Διαφορα

Ανατροπές στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Αλλαγές σε όλη την διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης προανήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μαυραγάνης και θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο που θα έρθει το επόμενο διάστημα στην Βουλή.

 

Οι αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης θα αφορούν κατά κύριο λόγο τις εξετάσεις που πλέον θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο αφού θα δημιουργηθεί, όπως ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο που κυριαρχεί εδώ και χρόνια με τα «φακελάκια».

 

Παράλληλα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και όλη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις, σε ό,τι αφορά δηλαδή στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

 

Όπως εκτίμησε ο κ. Μαυραγάνης με την ψηφιοποίηση των σχολών οδήγησης θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μέσω συστήματος που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευόμενων στον χώρο διδασκαλίας.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.