Διαφορα

Αφιερωμένο στο Halloween το Google doodle

Αφιερωμένο στο Halloween, το οποίο γιορτάζεται κάθε χρόνο τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, είναι το σημερινό doodle της Google.

 

Τη συγκεκριμένα ημέρα, τα παιδιά σε πολλές χώρες του κόσμου μεταμφιέζονται συνήθως σε κάτι "τρομακτικό" και εν συνεχεία επισκέπτονται σπίτια, προκειμένου να μαζέψουν γλυκά.

 

Το Halloween, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτής Samhain, του θεού του κάτω κόσμου. Για τους Κέλτες η ημέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, και ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια "γέφυρα" ανάμεσα στον πάνω κόσμο και τον κόσμο των νεκρών.

 

Τα χρώματα που συνδέονται με τη γιορτή είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Το πορτοκαλί συμβολίζει τη φθινοπωρινή σοδειά και το μαύρο τον θάνατο και, γενικά, τον "άλλο κόσμο".

 

ΠΗΓΗ: in.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.