Διαφορα

Ηλεκτρονικές δημοπρασίες και στην ορεινή Αρκαδία

Έγινε δεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ η βελτιωμένη προσφορά του μοναδικού διαγωνιζόμενου, Επενδύσεις  Ακινήτων 2.050.000 ευρώ.

 

Έκλεισε χθες η πώληση της Κασσιόπης και παράλληλα το ΤΑΙΠΕΔ προχωρεί στην πώληση οκτώ ακινήτων μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών. Ειδικότερα, το Ταμείο ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση συγκεκριμένων τμημάτων εντός του ακινήτου της Κασσιόπης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε δεκτή τη βελτιωμένη προσφορά του μοναδικού διαγωνιζόμενου, Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας ΑΕ, ύψους 2.050.000 ευρώ, και προχώρησε στην κατακύρωση του διαγωνισμού.

Μετά την ολοκλήρωση και του προσυμβατικού ελέγχου εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ΤΑΙΠΕΔ και πλειοδότης θα προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασης. Όσον αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑIΠΕΔ για την αξιοποίηση ακινήτων, συνολικά 20 επενδυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον, υποβάλλοντας φάκελο δικαιολογητικών και οικονομικές προσφορές για τη συμμετοχή τους μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

Πρόκειται για τα ακίνητα στις περιοχές Διμήνι Βόλου Ν. Μαγνησίας, στη θέση Κορφοσυλιά του Δήμου Γορτυνίας στην ορεινή Αρκαδία, τριώροφο κτίριο στην Παλιά Πόλη Ναυπλίου, τριώροφο κτίριο στην Πάτρα, εΣαώροφο κτίριο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, μερίδιο 2/3 εξ αδιαιρέτου οροφοδιαμερίσματος Αιόλου 17 και Ερμού 64, τριώροφο λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίσμα, το Πρώην Ειρηνοδικείο Ανδρίτσαινας και μερίδιο 2/3 εξ αδιαιρέτου ξενοδοχείου τριών αστέρων επί της οδού Βερανζέρου αρ. 26, στο κέντρο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, χθες γνωστοποιήθηκε πως το Ταμείο επέλεξε την Credit Suisse και την Τράπεζα Πειραιώς ως συμβούλους για την πώληση του 5% του ΟΤΕ, ενώ η Deutsche Bank μαζί με τη Eurobank επελέγησαν ως σύμβουλοι για την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμέvos Αθηνών.

  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.