Διαφορα

Τρίπολη: Περιφερειακή σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων

Συζητήσεις και πρωτοβουλίες για την άνοδο της οργάνωσης με συνεδριάσεις και περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα, Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι συζητούν και αποφασίζουν πρωτοβουλίες για την άνοδο της οργάνωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, για την καλύτερη ετοιμασία για τις μάχες του επόμενου διαστήματος.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάγκη μαζικής συσπείρωσης των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτροφών στους μαχόμενους Αγροτικούς Συλλόγους, αλλά και η ανάγκη ίδρυσης νέων συλλόγων για τη δημιουργία περισσότερων εστιών αντίστασης στη βάρβαρη αντιαγροτική πολιτική, τονίστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Στο συνέδριο έγινε απολογισμός της πλούσιας δράσης των Αγροτικών Συλλόγων - μελών της Ομοσπονδίας και επιβεβαιώθηκε η σταθερή συμπόρευση με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, χαρακτηρίζοντας το συντονισμό του συνεπούς αγροτικού κινήματος και την ενιαία δράση του ως τη μεγαλύτερη κατάκτηση των τελευταίων χρόνων.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και η Γενική Συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Φωκίδας, από την οποία εκλέχτηκε και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης υπογραμμίστηκε η ανάγκη παραπέρα μαζικοποίησης του Συλλόγου, ενώ συζητήθηκε επίσης διεξοδικά ο συντονισμός της δράσης με άλλους αγωνιστικούς Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, αφού όπως τονίστηκε «μόνο με αγώνα μπορούν οι αγρότες να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν αυτά που τους ανήκουν». Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας ο Τρύφωνας Κούτρας.

Περιφερειακές συσκέψεις σε Πύργο και Τρίπολη 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι περιφερειακές συσκέψεις που συγκαλούνται μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Μετά την ολοκλήρωσή τους, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, όπου θα οριστικοποιηθούν το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και το χρονοδιάγραμμα των πανελλαδικά συντονισμένων κινητοποιήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, περιφερειακή σύσκεψη συγκαλεί την Κυριακή 5/11 η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Μανωλοπούλου και Μαγνησίας) στον Πύργο. Στη σύσκεψη θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, των Αγροτικών Συλλόγων Ωλενίας Αχαΐας, Αίγιου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

Περιφερειακή σύσκεψη διοργανώνει επίσης η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου την Κυριακή 12/11, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στην Τρίπολη, στις 12 το μεσημέρι. Όπως σημειώνει στο κάλεσμά της προς τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής, «ένα χρόνο τώρα δίνουμε τη μάχη ανάδειξης των προβλημάτων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά». Καλεί σε συσπείρωση «στο δρόμο του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, με συγκρότηση νέων Συλλόγων σε χωριά, την ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων, με συνεδριάσεις, ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων με συσκέψεις και περιοδείες, οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων ανά περιοχή, συντονίζοντας παράλληλα τον αγώνα μας».

Νέο δίκη αγωνιστών αγροτών στην Καλαμάτα Σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Καλαμάτας καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή 10/11 στις 9 π.μ., μέρα κατά την οποία έχουν κληθεί να δικαστούν τέσσερις αγωνιστές μικρομεσαϊοι αγρότες, τρεις από την διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και ο αντιπρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης.

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, οι 4 αγρότες διώκονται «γιατί στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις το Γενάρη - Φλεβάρη του 2016, με απόφαση των Αγροτικών Συλλόγων συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας και στο συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας Καλαμάτας, ενάντια στη φοροαφαίμαξη και φοροληστεία των κυβερνήσεων - ΕΕ». Η ΟΑΣΠΠ απαιτεί να σταματήσουν όλα τα αγροτοδικεία και καλεί «τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν τρομοκρατείται».

  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.