Διαφορα

Σκουπίδια: Tα πρόστιμα θα βαραίνουν απευθείας τους Δήμους

Ο Δήμος Τρίπολης ένας εξ αυτών..

 

Η κεντρική Κυβέρνηση σταματάει την αποπληρωμή των προστίμων για τα απορρίμματα, που προκύπτουν από την παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας-η οποία είναι αυτομάτως και ελληνική φυσικά.

 

Έχουν απομείνει ακόμη 41 ενεργές χωματερές σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Τον.. "λογαριασμό" για τις παράνομες χωματερές στέλνει, πλέον, σε δημότη και περιφέρεια η κυβέρνηση, επιμερίζοντας 37,1 εκατ.ευρώ σε 41 περιοχές που ακόμα διαθέτουν ενεργές χωματερές, προκειμένου να καταλήξουν σε νόμιμη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

 

Τα πρόστιμα θα παρακρατηθούν από την τακτική επιχορήγηση των δήμων. Οι ελληνικές αρχές, που έχουν καταβάλει συνολικά 45,44 εκατ. ευρώ, θα πληρώνουν μέχρις ότου κλείσει και η τελευταία χωματερή.

 

Όπως προαναφέραμε, έχουν απομείνει 41 ενεργές. Οι 21 από αυτές είχαν κλείσει και είχαν αποκατασταθεί, αλλά επαναχρησιμοποιούνται, οι 17 εξ αυτών βρίσκονται στην Πελοπόννησο. Σε λειτουργία παραμένουν άλλες 20.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.