Διαφορα

Ο Μήτσος ο αρκούδος και η ιστορία του στην Τρίπολη

Ο πρώην δήμαρχος, κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, σε δημοσίευσή μας για την αρκούδα που είχε ζήσει στην Τρίπολη την 10ετία του '90, παρέθεσε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία του ζώου.

 

"Κατασχέθηκε το 1992, από την Αστυνομία και το δικαστήριο με την εισήγηση τριών κυριών (Αλκμίνης Σταυρίδη, Φούλβιας Σαραντοπούλου και Κατερίνας Παπαγεωργάκη) την παρέδωσε για φύλαξη στον Δήμαρχο Δημήτρη Κωσταντόπουλο.

Ήτανε πολύ φιλικός και ήρεμος, ο χαλκάς όμως στην μύτη είχε δημιουργήσει φλεγμονή, που αντιμετώπισε επιτυχώς ο Ω.Ρ.Λ. Κώστας Παπαγιανόπουλος και οι προαναφερθείσες κυρίες επιμελήθηκαν την διατροφή του με την συνδρομή των μανάβικων της Πόλεώς μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος με πρωτοβουλία του κατασκεύασε μια υποτυπώδη περίφραξη πίσω από το καφενείο των καφέ.παντοπωλών στην Κάρτσοβα, γιατί ζούσε φυλακισμένος σ`ένα κλουβί 1 Χ 1.

Με τις άοκνες προσπάθειες της Αλκμίνης προωθήθη στην φυσική του θέση στο καταφύγιο ¨ΑΡΚΤΟΥΡΟ¨ και ως άρρεν με Αρκαδική καταγωγή πήρε το όνομα Μήτσος, και κατέστη ο αδιαφιλονικητος γενάρχης της περιοχής."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.