Διαφορα

Ποιοι πρέπει να δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό

Η λίστα των υπόχρεων περιλαμβάνει συνολικά 85 εμπορικές, επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες.

 

Στους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς πρέπει να εμφανίζουν και τις εισπράξεις σε μετρητά.

Πάνω από 400.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν 85 εμπορικές και επαγγελματικές δραστηριότητες υποχρεούνται πλέον να τηρούν στις τράπεζες Επαγγελματικούς Λογαριασμούς στους οποίους οφείλουν να συγκεντρώνουν αποκλειστικά όλες τις εισπράξεις που πραγματοποιούν στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Με τη θέσπιση του Επαγγελματικού Λογαριασμού παρέχεται η δυνατότητα στη Φορολογική Διοίκηση να λαμβάνει πιστότερη απεικόνιση των συναλλαγών των επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Κι αυτό διότι στους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς θα μπορούν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι οποίες θα αντλούν πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για το ύψος των συναλλαγών των επιχειρήσεων αυτών με τους πελάτες τους που είναι μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ'επάγγελμα αγρότες προκειμένου να προσδιορίζουν αυτόματα εάν οι συναλλαγές εκάστου εξ' αυτών των φορολογουμένων με τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις καλύπτουν τα ποσοστά 10% - 18,75% επί των συνολικών ετησίων εισοδημάτων τους που απαιτούνται για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος των 8.636 -9.545 ευρώ.

 

Δείτε τις επιχειρήσεις ΕΔΩ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.