Διαφορα

Ο παραδοσιακός οικισμός στην πλαγιά του Μαινάλου (pics)

Σκαρφαλωμένο στο Μαίναλο, στην Αρκαδία, χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1.180 μέτρων, το Βαλτεσινίκο είναι ένας οικισμός με πετρόκτιστα σπίτια και τη χαρακτηριστική πλατεία.

 

Σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων από τη Βυτίνα, το χωριό προσφέρεται και για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου.

 

Το Βαλτεσινίκο έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και διαθέτει Λαογραφικό Μουσείο. Έξω από το χωριό, στη θέση Λενικά, ανακαλύφθηκαν ερείπια αρχαίας πόλης, ναού και μυκηναϊκών τειχών. Οι ανασκαφές της Γαλλικής Αρχαιολογικής Εταιρείας έδειξαν πως ο ναός χρονολογείται στον 7ο π.Χ αιώνα και είναι αφιερωμένος στη θεά Άρτεμη. Στην επανάσταση του 1821 το χωριό ήταν ορμητήριο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

 

Το γραφικό κεφαλοχώρι της Γορτυνίας είναι από τα πιο ορεινά χωριά της Αρκαδίας και οι φυσιολάτρες θα απολαύσουν την εκπληκτική φύση. Κατάφυτο με έλατα και καρυδιές και ζωσμένο από τρεις κορυφές του Μαινάλου, το Βαλτεσινίκο είναι προορισμός στον οποίο επιστρέφεις.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.