Διαφορα

Άδειες διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Πελοποννήσου υπενθυμίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων για τους κατόχους κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν εντός οικισμών ή σε απόσταση μικρότερη από αυτή που ορίζεται στους πίνακες αποστάσεων του παραρτήματος του νόμου 4056/2012.

 

Διαβάστε το Δελτίο τύπου: 

"Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 940/81279/4-8-2017 (ΦΕΚ 2741 Β') υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων για τους κατόχους κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν εντός οικισμών ή σε απόσταση μικρότερη από αυτή που ορίζεται στους πίνακες αποστάσεων του παραρτήματος του νόμου 4056/2012 εφόσον πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

1) Είχαν ιδρυθεί και λειτουργούσαν κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου 4056/2012, δηλαδή την 12/3/2012. 

Η ύπαρξη ζωικού κεφαλαίου κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012 αποδεικνύεται : α) από τον κωδικό εκμετάλλευσης - αν έχει ήδη χορηγηθεί - από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, ή β) από τη δήλωση ΟΣΔΕ, ή γ) από σχετική βεβαίωση Δημόσιας Αρχής.

2) Διατηρούν τη δυναμικότητα που είχαν κατά την ανωτέρω ημερομηνία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της έδρας τους, μέχρι τις 4/12/2017 και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, σύμφωνα με την αριθ. 109/122248/17.11.17 διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ.

Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας διακόπτεται με απόφαση Περιφερειάρχη η λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής σταυλισμού.

Σημειώνεται ότι η άδεια διατήρησης δεν τροποποιείται και δε μεταβιβάζεται.

Η διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης είναι όμοια με τη διαδικασία έκδοσης άδειας εγκατάστασης του Ν. 4056/12 .

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Ενότητάς τους.

                                                        Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

                                                          ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ"

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.