Διαφορα

"Black Friday" και το... κίνημα της κοπάνας!

Κοπάνα από το σχολείο με κίνητρο της... Black Friday κάνουν οι μαθητές, αφού ούτε και αυτοί μπορούν να αντισταθούν στις εκπτώσεις των καταστημάτων.

 

Όταν πέρυσι την αντίστοιχη μέρα άδειασαν οι σχολικές αίθουσες από τα παιδιά, οι καθηγητές δεν υποψιάστηκαν αρχικά τον λόγο, αλλά γρήγορα κατάλαβαν ποια ήταν η πραγματική αιτία.

 

Φρενίτιδα 

Οι πιτσιρικάδες είχαν "τσεπώσει" τις οικονομίες τους και έκαναν επιδρομή στα καταστήματα προκειμένου να εκμεταλλευθούν τις προσφορές και να αγοράσουν ό, τι από καιρό περίμεναν. Έτσι κι αλλιώς η εικόνα των χιλιάδων καταναλωτών, κυρίως νεαρής ηλικίας, μπροστά από μεγάλα καταστήματα τη συγκεκριμένη μέρα είναι πλέον συνηθισμένη σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο, ενώ σε μερικές περιπτώσεις η κατάσταση φτάνει στα όρια της φρενίτιδας.

Οι εκπαιδευτικοί, βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βλέπουν με καλό μάτι τις απουσίες των παιδιών από τα μαθήματα, γι' αυτό και μια ένωση καθηγητών στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να αναδείξει το φαινόμενο και προφανώς να κρατήσει τα παιδιά μέσα στο σχολείο και όχι μπροστά από τις προθήκες των καταστημάτων - προσπάθεια μάλλον μάταιη...

Ως εκπαιδευτικοί, όμως, έχουν χρέος να κάνουν την προσπάθεια τους και - όπως λένε - "χωρίς νουθεσίες, απαγορεύσεις και πνεύμα συντηρητισμού πρέπει να αναδείξουμε μέσα από το μάθημα και με διάλογο τις πραγματικές αξίες στου μαθητές μας ενάντια στον άκρατο καταναλωτισμό".

 

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "Έθνος"

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.