Διαφορα

Ευτυχισμένοι όσοι στολίζουν νωρίτερα για τα Χριστούγεννα

"It’s the most wonderful time of the year" λέει ο Andy Williams σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια των Χριστουγέννων, εξυμνώντας αυτή την περίοδο ως την πιο ωραία εποχή όλου του χρόνου. 

 

Με αυτό συμφωνεί και ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που περιμένει πώς και πώς τα Χριστούγεννα, μετρώντας τις μέρες αντίστροφα.

Πολλοί επιλέγουν να στολίσουν το σπίτι τους νωρίτερα για να το ευχαριστηθούν και σύμφωνα με ψυχολόγους καλά κάνουν.

Έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι που στολίζουν νωρίτερα είναι περισσότερο χαρούμενοι από εκείνους που περιμένουν. Αυτό συμβαίνει γιατί τα Χριστούγεννα τους θυμίζει την παιδική τους ηλικία, με αποτέλεσμα ο στολισμός του σπιτιού τους να τους βοηθάει να ξεχνάνε για λίγο καιρό τις υποχρεώσεις και τα άγχη που έχει η ενήλικη ζωή. Γίνονται και πάλι παιδιά. Ξέγνοιαστα και χωρίς έγνοιες. Όσο είναι δυνατόν τουλάχιστον.

"Παρόλο που ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους για να στολίζει νωρίτερα, οι περισσότεροι το κάνουν γιατί νοσταλγούν το παρελθόν και θέλουν να ζήσουν πάλι τη μαγεία των παιδικών τους χρόνων που πέρασαν χωρίς να το καταλάβουν. Σε ένα κόσμο γεμάτο στρες, οι άνθρωποι αναζητούν μικρά πράγματα που θα τους κάνουν χαρούμενους", εξηγεί ο ψυχαναλυτής Steve McKeown.

Η νοσταλγία του παρελθόντος είναι πιο ισχυρή τα Χριστούγεννα για όσους έχουν χάσει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο.

"Οι διακοπές λειτουργούν ως μια υπενθύμιση των ευτυχισμένων στιγμών που περάσατε στο παρελθόν με αυτό το άτομο. Είναι ο συνδετικός τους κρίκος", ανέφερε η ψυχοθεραπεύτρια, Amy Morin.

Παράλληλα, ο εξωτερικός στολισμός βοηθάει στη βελτίωση της εικόνας που έχουν οι γείτονες για εμάς, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα. Αυτό συμβαίνει γιατί φαινόμαστε πιο φιλικοί, κοινωνικοί και ευχάριστοι.

 

ΠΗΓΗ: valueforlife.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.