Διαφορα

Δεν θα αλλάξουν οι πινακίδες των ΙΧ λόγω διοδίων

Διαψεύδει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά δημοσιεύματα ότι υπάρχει σκέψη να αλλάξουν οι πινακίδες των ΙΧ αυτοκίνητων λόγω της εφαρμογής του νέου ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμής των διοδίων. 

 

"Ούτε ένα στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Το σύστημα θα προσαρμοστεί στις πινακίδες όχι οι πινακίδες στο σύστημα", δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Κατηγορηματικός επί του θέματος ήταν και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε σχετικά στο ΣΚΑΙ: «Όχι βέβαια, ούτε σκέψη δεν υπάρχει» για αλλαγή πινακίδων στα ΙΧ αυτοκίνητα λόγω του νέου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων. Το νέο αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων δεν σχετίζεται με αλλαγή πινακίδων.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως στο μέλλον θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι πινακίδες να συνδεθούν με τον εκάστοτε οδηγό, και όχι με το αυτοκίνητο- μοντέλο που ήδη εφαρμόζεται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αλλά δεν είναι προς το παρόν στα σχέδια του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι πινακίδες θα έπρεπε να αλλάξουν γιατί σε πολλά αυτοκίνητα είναι φθαρμένες και είναι δυσανάγνωστες.

 

Πηγή:tanea.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.