Διαφορα

Δωρεάν παροχή συμβουλευτικής στήριξης σε άνεργες γυναίκες

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση.

 

Στις υποστηρικτικές δομές (Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας) του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχονται είναι και η εργασιακή στήριξη / συμβουλευτική απασχόλησης, στο πλαίσιο ΔΩΡΕΑΝ στήριξης γυναικών που ενδιαφέρονται για την εργασιακή τους ένταξη ή επανένταξη.

Στη συμβουλευτική με την οπτική του φύλου για την ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη των γυναικών, πέρα από την ενθάρρυνση και υποστήριξή τους στο να αντιληφθούν οι ίδιες τον ρόλο τους (π.χ. έμφυλες προκαταλήψεις και διακρίσεις, άνισες ευκαιρίες), περιλαμβάνεται και η εργασιακή στήριξη των γυναικών, σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, προσδιορισμού επαγγελματικών στόχων και αποτελεσματικής διεκδίκησης εργασίας.

Πρόκειται για μια υπηρεσία ανοιχτής πρόσβασης, την οποία μπορούν να ζητήσουν όσες γυναίκες επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες ή/και στήριξη για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, απασχόλησης, υποστηρικτικών υποδομών, σχετικών προγραμμάτων, αλλά και για θέματα αυτο-απασχόλησης ή/και δημιουργίας επιχείρησης.

Στο πλαίσιο παροχής εργασιακής στήριξης, οι μεν γυναίκες καλούνται να βελτιώσουν την εσωτερική τους οργάνωση, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν την ικανότητα συμμετοχής τους στο  εργασιακό και ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενώ αντίστοιχα η/ο σύμβουλος καλείται να λειτουργήσει ανάλογα με τα όρια της συμβουλευόμενης, αλλά και τις διαθέσιμες επιλογές και την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η συμβουλευόμενη στον τομέα της εργασίας, καθώς λαμβάνονται υπόψη και οι εξωτερικοί παράγοντες που επιδρούν στον εργασιακό / επαγγελματικό σχεδιασμό. Κοινός σκοπός αυτής της συνεργασίας των δύο μερών είναι η στήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών, καθώς και η αύξηση της αυτο-αποτελεσματικότητας και αυτενέργειάς τους, ώστε τελικά οι ίδιες να διεκδικήσουν υπό καλύτερους όρους την κατάκτηση των εργασιακών / επαγγελματικών τους στόχων. 

Το μοντέλο αυτό εργασιακής συμβουλευτικής περιλαμβάνει ενδεικτικά τα ακόλουθα: 

πληροφόρηση σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, καθώς και ευκαιριών απασχόλησης, συμβουλευτική με χρήση συγκεκριμένων τεχνικών και εργαλείων, συμβουλευτική για αυτο-απασχόληση και δημιουργία επιχείρησης, παρακολούθηση της πορείας των συμβουλευόμενων γυναικών.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή για το κλείσιμο ραντεβού, οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να επικοινωνούν με το ΣΚ Τρίπολης.

Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης

Διεύθυνση: Πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς, Ισόγειο 22131 Τρίπολη

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00-16:00

Τηλέφωνο: 2710 241814

Fax: 2710 239592

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.