Διαφορα

winamp wmp real qt

ΕΦΕΤ: Αποσύρεται μείγμα για pancakes

Την ανάκληση- απόσυρση μείγματος για pancakes ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, ο οποίος παράλληλα συνιστά σ’ όσους έχουν αγοράσει κάποια συσκευασία να μην την χρησιμοποιήσουν.

Σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), αποσύρεται τo μείγμα για pancakes με την ονομασία "μείγμα για τηγανίτες χωρίς γλουτένη- Betty Crocker Bisquick pancake & baking mix gluten free", καναδικής προέλευσης, το οποίο περιέχει το μη επιτρεπόμενο πρόσθετο Ε541 και διακινείται από την επιχείρηση "Δ.Θανόπουλος ΑΕ".

 

H Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, στo πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων παρακολούθησης παραγόντων ασφάλειας τροφίμων και ύστερα από εργαστηριακή δοκιμή στο Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη του μη επιτρεπόμενου προσθέτου Ε541 στο μείγμα για τηγανίτες.

 

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, απαιτείται η άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι.

 

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.