Διαφορα

Έλληνες μαθητές κέρδισαν το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό στο CERN (video)

Σε Έλληνες μαθητές το 1ο Βραβείο Διεθνούς Διαγωνισμού για το βίντεο ″The Quark show″ που δημιούργησαν στο πλαίσιο προγράμματος του CERN.

Πώς θα ήταν άραγε ένας διάλογος μεταξύ… σωματιδίων;

Οι μαθητές του 2ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος όχι μόνο κατάφεραν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα δημιουργώντας ένα πρωτότυπο video με τίτλο «Η παράσταση των Κουάρκ» (″The Quark show″), στο πλαίσιο προγράμματος του CERN, αλλά και να κερδίσουν το Πρώτο Βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Particles4U του Οργανισμού International Particle Physics Outreach Group (IPPOG), στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων.

Παράλληλα, βραβεύτηκε για το σύνολο της εξαιρετικής δουλειάς της με τους μαθητές του 2ου, 6ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδας η εκπαιδευτικός Ουρανία Λάμπου.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση και την υποστήριξη της δασκάλας τους, έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα «Παίζοντας με τα πρωτόνια» (″Playing with protons″), το οποίο διοργανώνεται από το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN) και δημιούργησαν το εκπαιδευτικό βίντεο ″The Quark show″. Συνδύασαν το χιούμορ με τα στοιχειώδη σωματίδια και φαντάστηκαν έναν διάλογο μεταξύ των σωματιδίων που εξηγεί, ουσιαστικά, γιατί δεν είναι τίποτα τυχαίο στη φύση.

Με το βίντεο αυτό αποφάσισαν να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό του IPPOG και πέτυχαν την πρωτιά ανάμεσα σε 77 συμμετοχές από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο (Αυστρία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιαπωνία, Ιράν, Ισπανία, Ιταλία, Κολομβία, Νότιο Αφρική, Πολωνία, Σλοβακία και Φιλιππίνες).

«Προσπαθήσαμε με τα παιδιά να ξεδιπλώσουμε όλες τις πτυχές της δημιουργικότητας για να αφομοιωθεί καλύτερα η Σωματιδιακή Φυσική και κυρίως για να αγαπήσουν τα παιδιά την Φυσική που είναι άλλωστε και ο στόχος του προγράμματος», ανέφερε η εκπαιδευτικός Ουρανία Λάμπου κατά την ανακοίνωση της βράβευσης τόσο της ίδιας όσο και των μαθητών.

 

Πηγή: alfavita.gr

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.