Διαφορα

Κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο

Νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις, αναμένεται να καλύψει από το 2019, η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο.

Περισσότερα από 120.000 νοικοκυριά και πλήθος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να καλύψει η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου. Επίσης, κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και στην περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού όπως ανακοίνωσε πρόσφατα από την Τρίπολη ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, η Δημόσια Εταιρία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος έχει ήδη εντάξει στο πρόγραμμά της, την ανάπτυξη δικτύου από το 2019 σε Κόρινθο, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα.

 

Όσον αφορά στην Δυτική Ελλάδα, στις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει φορείς, όπως η περιφέρεια και το Τεχνικό Επιμελητήριο, εντάσσεται και η προσπάθεια του Οργανισμού Λιμένος Πατρών να εγκαταστήσει στο νέο λιμάνι μονάδα υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η μονάδα αυτή σχεδιάζεται να εξυπηρετεί αρχικά τις ανάγκες διάθεσης φυσικού αερίου ως ναυτιλιακό καύσιμο, με δυνατότητα επέκτασης για βιομηχανική και αστική χρήση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ίδιων πρωτοβουλιών στον τομέα της ενέργειας περιλαμβάνεται η από κοινού προσπάθεια περιφέρειας και ΤΕΕ για την  ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων, με σκοπό την προστασία των ενεργειακών πόρων.

 

Όσον αφορά το δίκτυο του φυσικού αερίου, έχει ήδη παραδοθεί στην περιφέρεια η μελέτη σκοπιμότητας και τεκμηρίωσης του έργου που πρόκειται να εξυπηρετήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, στις τρεις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή στην Πάτρα, στον Πύργο και στο Αγρίνιο. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε και το πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο σύμφωνα με τον Μιχάλη Κορνάρο, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Χημικών Μηχανικών, "παρείχαμε τεχνικά και οικονομικά στοιχεία, ώστε να ολοκληρωθεί ένα τόσο σημαντικό έργο, που θα δώσει νέα πνοή στον τόπο και θα οδηγήσει στην τεχνολογική ανάπτυξη". Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, εκτιμά ότι "με την ολοκλήρωση της προγραμματικής σύμβασης έχουμε την σκοπιμότητα υλοποίησης ενός έργου στις τρεις μεγάλες πόλεις και ταυτόχρονα έχουμε τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος", εξηγώντας ότι ολοκληρώνεται η πρώτη φάση, δηλαδή ο σκοπός του έργου και η βιωσιμότητά του.

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.