Διαφορα

Παλτό για πρόσφυγες που μετατρέπεται σε... σκηνή (PHOTOS)

Είναι σίγουρα το πιο πρωτότυπο παλτό. Και έχει φτιαχτεί από φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών του Λονδίνου ειδικά για πρόσφυγες. Δεν είναι απλά ένα παλτό αλλά πολλά περισσότερα, αφού μπορεί να μετατραπεί σε σκηνή ή ακόμη και σε sleeping bag.

 

Οι φοιτητές που εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και έφτιαξαν το παλτό, σε συνεργασία με την εταιρία Wall London και υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους Dr Harriet Harriss και Graeme Brooker, δεν έκρυψαν πως το κίνητρό τους ήταν συριακή προσφυγική κρίση. Μίλησαν με μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για να καταλάβουν τι περνούν οι πρόσφυγες στα ταξίδια τους.

Το παλτό φτάνει μέχρι τα γόνατα, έχει κουκούλα και μεγάλες τσέπες για να μπορούν οι πρόσφυγες να βάζουν εκεί έγγραφα και άλλα πολύτιμα, για εκείνους, αντικείμενα, όπως πχ φωτογραφίες, ώστε να μπορούν να τα διατηρούν στεγνά.

 

Είναι φτιαγμένο κυρίως από το συνθετικό υλικό Tyvek και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μη σκίζεται, να είναι αδιάβροχο και ελαφρύ. Όπως είπε η Dr Harriet Harriss στο Mashable, είναι σαν μια διαστημική κουβέρτα, η οποία μπορεί να διατηρεί τη ζέστη, όπως εκείνες που δίνονται στους μαραθωνοδρόμους.

 

Στην πλάτη υπάρχουν πλαστικές ράβδοι, όπως εκείνες που χρησιμοποιούνται στους χαρταετούς, ώστε το παλτό να γίνεται τέντα όταν χρειάζεται. Μια τέντα που μπορεί να χωρέσει έναν ενήλικο και ένα παιδί. Και ως sleeping bag όμως χωρά άνετα έναν ενήλικο και ένα παιδί.

Για την ώρα, οι φοιτητές έχουν φτιάξει το καλοκαιρινό παλτό και σχεδιάζουν ένα πιο χειμωνιάτικο αλλά και παλτό για παιδιά.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.