Διαφορα

TAXIS: Τι να κάνετε εάν δεν έχετε κλειδάριθμο ή χάσετε τους κωδικούς σας

Υπάρχουν περιπτώσεις φορολογουμένων, οι οποίοι είτε διέθεταν παλαιότερα κωδικούς πιστοποίησης με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΑΧΙS (κλειδάριθμο),  είτε για κάποιους λόγους ο λογαριασμός τους είναι κλειδωμένς, είτε οι ίδιοι έχουν ξεχάσει τους παλαιούς κωδικούς τους.

Ενόψει της λειτουργίας της εφαρμογής για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα, τα Φορολογικά Νέα, παραθέτουν έναν αναλυτικό οδηγό, για όσους θα χρειαστεί να ενεργοποιήσουν εκ νέου το λογαριασμό τους στο TAXIS,  είτε λαμβάνοντας νέο κλειδάριθμο, είτε τροποποιώντας τους υπάρχοντες κωδικούς πρόσβασης.

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν μία σειρά από ενέργειες, στις οποίες θα πρέπει να προχωρά ο κάθε φορολογούμενος, προκειμένου να διευκολύνεται από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

 

Eπανεγγραφή χρήση

Υπάρχουν για παράδειγμα περιπτώσεις, στις οποίες απαιτείται να γίνει επανεγγραφή του χρήστη. Πρόκειται είτε για παλαιούς χρήστες – πριν από τις 6 Δεκεμβρίου του 2010 – οι οποίοι έχουν ξεχάσει τους κωδικούς τους, είτε για νέους χρήστες, οι οποίοι ενεργοποίησαν το λογαριασμό τους στο TAXISnet, αλλά έχασαν στη συνέχεια τους κωδικούς τους. Και στις δύο περιπτώσεις, οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταφύγουν στη ΔΟΥ, στην οποία ανήκουν, και να ζητήσουν την έκδοση νέου κλειδαρίθμου.

 

Κλειδωμένος λογαριασμός

Εάν κάποιος έχει καταχωρήσει για περισσότερες από έξι φορές, λανθασμένους κωδικούς πρόσβασης για την είσοδό του στο λογαριασμό του ΤΑΧΙS, το σύστημα κλειδώνει αυτόματα. Υπό κανονικές συνθήκες, ο λογαριασμός ξεκλειδώνει και πάλι μετά από δέκα λεπτά. Σε περίπτωση όμως που δεν συμβεί αυτό, ο δικαιούχος θα πρέπει να επικοινωνήσει με το κέντρο εξυπηρέτησης φορολογουμένων της ΑΑΔΕ. Εκεί, αφού γίνει διασταύρωση των στοιχείων ταυτότητας, ΑΦΜ,  και δηλωθεί το όνομα χρήστη και το τηλέφωνο επικοινωνίας, ο λογαριασμός ενεργοποιείται εκ νέου.

 

Τι ισχύει για τους παλαιούς χρήστες

Για παλαιούς χρήστες, οι οποίοι διαθέτουν κωδικούς εν ισχύ, θα πρέπει να επισκεφθούν το τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ, στην οποία ανήκουν. Εκεί προσκομίζοντας ταυτότητα ή διαβατήριο και δηλώνοντας τον ΑΦΜ τους, θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον κλειδάριθμο που απαιτείται για πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXIS.

 

Έχετε ξεχάσει τους κωδικούς σας

Επίσης, εάν κάποιος έχει ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης στο σύστημα, θα πρέπει να επιλέξει την ενότητα «ξέχασα τον κωδικό μου». Για να μπορέσουν να επανακτήσει τον κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να διαθέτει απαραίτητα τον κλειδάριθμό τους και να έχει ενεργοποιήσει το λογαριασμό του. Χωρίς τον κλειδάριθμο, δεν μπορεί να ανακτήσει τον κωδικό πρόσβασης.

 

Για να αλλάξετε τους κωδικούς σας

Όταν κάποιος χρήστης επιθυμεί να αναλάβει τον έλεγχο των κωδικών που έχει στη διάθεσή του ο λογιστής, μπορεί εφόσον διαθέτει τον κωδικό πρόσβασης και το username, να μπει στο σύστημα από την ενότητα «ο λογαριασμός μου» και να επιλέξει «αλλαγή κωδικού».

 

Σε περίπτωση όμως κατά την οποία δεν γνωρίζει κάποιος τον κωδικό και το username, θα πρέπει να προχωρήσει σε επανεγγραφή μέσα από τη σελίδα της AAΔΕ, και την ενότητα «Υπηρεσίες Πιστοποίησης TAXISnet», επιλέγοντας «εγγραφή νέου χρήστη» και στη συνέχεια «επανεγγραφή» για να μπορέσει να ορίσει νέο username και password.

 

Έχει αλλάξει το e-mail σας

Tέλος, εάν κάποιος είναι ήδη χρήστης του TAXISnet, έχει χάσει τους κωδικούς του και έχει αλλάξει το e-mail του, για να αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα, θα πρέπει να το κάνει από την ενότητα «Υπηρεσίες Πιστοποίησης TAXISnet». Από εκεί πρέπει να επιλέξει την «επανεγγραφή», ορίζοντας νέο usernameκαι password. Aφού προχωρήσει στην επανεγγραφή, θα πρέπει να απευθυνθεί στην εφορία, στην οποία ανήκει, για να ζητήσει νέο κλειδάριθμο και ενεργοποίηση του λογαριασμού του. Έχοντας στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο TAXIS, και από εκεί να αλλάξει και το e-mail του, καταχωρώντας ένα νέο.

 

Πηγή: forologikanea.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.