Διαφορα

Τριπολίτης πιανίστας συνθέτει και ηχογραφεί!

Ο Τριπολίτης Βασίλης Γεωργακόπουλος, ηχογράφησε το πρώτο του κομμάτι "Le Cercle" και μας κάνει περήφανους όλους.

Ο Βασίλης μίλησε στον arcadia938 λέγοντας: "Η σύνθεση του κομματιού έγινε τον Ιανουάριο του 2018. Η ηχογράφηση έγινε στο σπίτι της καθηγήτριας μου του πιάνο κ. Ελένης Αλεξοπούλου. Με βοήθησαν οι φίλοι μου Παναγιώτης Τραχανάς (video editing) και Θοδωρής Γιάννος (mix- master). Στο άμεσο μέλλον θα έρθουν και άλλες ηχογραφήσεις συνθέσεών μου."

Η πρώτη επαφή του Βασίλη με την μουσική ήταν στην σχολή "Απόλλων" του Γεωργίου Καρκούλη που έκανε κλασσικό πιάνο και απέκτησε πτυχίο στο ειδικό αρμονίας. Στην συνέχεια, φοίτησε στο Lab Music Education jazz piano, θεωρία και αρμονία της jazz. To 2013 διακρίθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό "Φίλωνα".

Έχει παρουσιάσει την προσωπική του μουσική στο Μέγαρο Μουσικής, για την υποψηφιότητα της Τρίπολης ως πολιτιστική πρωτεύουσα 2021. Έχει παίξει επίσης για τον Θανάση Βαλτινό (συγγραφέας και τέως Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών) και τη Βάσω Γκιώνη(εικαστικός).

Ακόμα έχει συνεργαστεί ως πιανίστας με το Εθνικό Ωδείο Πειραιά.

Σήμερα, ασχολείται με τη σύνθεση μουσικής θεατρικού έργου, για τη θεατρική ομάδα "Δράστες" και με τη σύνθεση προσωπικών κομματιών.

 

Ακούστε το κομμάτι ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.