Διαφορα

ΓΣΕΕ: Στο 27,52% η "πραγματική" ανεργία

Πολύ υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, σε σχέση με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, παρουσιάζει η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ για την Ελληνική οικονομία, χρησιμοποιώντας μια σειρά από εναλλακτικούς δείκτες -εκτός των συμβατικών- για τον υπολογισμό της «πραγματικής ανεργίας» καταλήγει στην εκτίμηση ότι το τρίτο τρίμηνο του 2017 το «πραγματικό» σύνολο των ανέργων ανήλθε σε 1.355.620 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί σε συνολικό ποσοστό ανεργίας ύψους 27,52%, ή κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το επίσημο ποσοστό της ανεργίας όπως την καταγράφει ΕΛΣΤΑΤ.

 

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 ήταν 20,2%. Όπως επισημαίνεται, στην έκθεση αυτή, για τον υπολογισμό της ανεργίας λαμβάνονται υπόψη τρεις επιμέρους δείκτες, όπως οι «αποθαρρυμένοι άνεργοι», οι «ακούσια υποαπασχολούμενοι» και το «λοιπό εργατικό δυναμικό».

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.