Διαφορα

Θλιβερή πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανεργία

Συνολικό ποσοστό ανεργίας; Η πρώτη και η τρίτη θέση στην Ευρώπη ανήκουν σε ελληνικές Περιφέρειες.

Ανεργία των νέων; Η δεύτερη θέση είναι ελληνική. Μακροχρόνια ανεργία; Από τη δεύτερη έως την… έβδομη θέση φιγουράρει η Ελλάδα. Αυτή είναι η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει η χώρα στο σκέλος της ανεργίας, μετά από οκτώ συνεχόμενα έτη οικονομικής κρίσης. Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι το 2017 η Ελλάδα, σε επίπεδο περιφερειών, γέμισε τις πρώτες θέσεις στην ΕΕ. Ακριβέστερα:

*Η Δυτική Μακεδονία με 29,1% μπορεί να… περηφανεύεται ότι κατέχει στην πρώτη θέση στην Ευρώπη στο ποσοστό ανεργίας. Στην τρίτη θέση με 26,3% βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα…

*Στην ανεργία των νέων, ηλικίας 15 – 24 ετών, η δεύτερη θέση στην Ευρώπη με 58,2% ανήκει δικαιωματικά στο Βόρειο Αιγαίο.

*Στην μακροχρόνια ανεργία, η Ελλάδα κατέχει όλες τις θέσεις από την 2η έως και την 7η ! Πιο συγκεκριμένα, η Αττική έχει την δεύτερη θέση στην Ευρώπη με 77,3% "μια ανάσα" υψηλότερα από την Θεσσαλία με 77,2%. Έπονται η Δυτική Ελλάδα (74,7%), η Ήπειρος (74,6%), η Στερεά Ελλάδα (74,2%) και η Πελοπόννησος (73,1%).

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.