Διαφορα

Άλσος Παναρκάδων: Εντυπωσιακό και..παρατημένο (video, photos)

Δίπλα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, απλώνεται ένα πανέμορφο Άλσος, στο οποίο ο Δήμος φιλοδοξεί να δημιουργήσει "Θεματικό Πάρκο"

 

Εμείς, επισκεφτήκαμε τον πανέμορφο αυτό φυσικό χώρο, ακολουθώντας τα μονοπάτια που διαθέτει και για τα οποία έχει τοποθετηθεί και η ανάλογη σήμανση.

 

Δυστυχώς, παρότι το φυσικό περιβάλλον είναι, δεδομένα, απαράμιλλο, οι ανθρώπινες επεμβάσεις-όπως παγκάκια, τραπεζάκια- έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, "προσφέροντας" μια χαρακτηριστική εικόνα εγκατάλειψης, πολύ οικεία στους Τριπολίτες..

 

Επιπρόσθετα, το Άλσος, αλλά και ο αστικός ιστός, κινδυνεύει από κάποιους ασυνείδητους, οι οποίοι βρήκαν πολύ.. "βολικό" το να πετάξουν ένα σωρό από σπασμένα γυαλιά, μες τη μέση ενός χώρου με πυκνή βλάστηση, κάνοντας έτσι πιθανή τη περίπτωση πυρκαγιάς σε περίπτωση καύσωνα!

 

Σε κάθε περίπτωση, ο χώρος είναι αναξιοποίητος και προσφέρεται για μια σοβαρά σχεδιασμένη παρέμβαση, όσον αφορά τις περιβαλλοντικές υποδομές του Δήμου Τρίπολης.

 

Eάν ευοδωθεί η υλοποίηση της πρότασης που παρουσίασε στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Θεοδωρακόπουλος, είναι σίγουρο πως ο Δήμος Τρίπολης θα αποκτήσει ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών πάρκο, πολύ κοντά στον αστικό ιστό.

 

Οπωσδήποτε, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και απίθανο...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.