Διαφορα

winamp wmp real qt

Κοντά στα 740 ευρώ διαμορφώνεται ο μέσος φόρος εισοδήματος

Μια στις τρεις δηλώσεις, έως τώρα, είναι χρεωστική, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των Ε1, σε ποσοστό 52,2%, είναι μηδενικός.

Στα 739 ευρώ διαμορφώνεται, για την ώρα, ο μέσος φόρος εισοδήματος που θα πληρώσουν τα νοικοκυριά, πέρα από τις κρατήσεις που δέχονται στα μηνιαία εισοδήματά τους, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων Ε1.

Έως την Παρασκευή (8/6) είχαν υποβληθεί 2,053 εκατομμύρια δηλώσεις. Λίγο πάνω από το ένα τρίτο (34,5%) είναι χρεωστικό, και αναλογεί σε φόρο 523 εκατομμυρίων ευρώ.

Στον αντίποδα, το 13,3% των δηλώσεων είναι πιστωτικό, και ο μέσος δικαιούχος θα λάβει επιστροφή 311,4 ευρώ για την χρήση του περασμένου έτους.

Ο μεγαλύτερος όγκος των δηλώσεων, σε ποσοστό 52,2%, είναι μηδενικός.

Υπενθυμίζεται πως τo 2017 το Ταμείο είχε υπολογίσει ότι περισσότεροι από τους μισούς μισθωτούς στη χώρα μας δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο, συνεισφέροντας στη συρρίκνωση της φορολογικής βάσης. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι 8%.

Οι διαπιστώσεις του ΔΝΤ ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην συμφωνία με τους θεσμούς για μείωση του αφορολόγητου, η οποία περιέχεται στο νέο πολυνομοσχέδιο και θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2020.

Συνολικά πρέπει να υποβληθούν περίπου 6,2 εκατομμύρια δηλώσεις Ε1, με την προθεσμία να λήγει στις 30 Ιουνίου.

 

Πηγή: skai.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.