Διαφορα

Επιτέλους, τελευταίο κουδούνι, μπουγέλο και διακοπές!

Ακόμα μία σχολική χρονιά φτάνει, επιτέλους, στο τέλος της! Στις 15 Ιουνίου θα ηχήσει για τελευταία φορά το σχολικό κουδούνι σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και μετά... διακοπές!

 

Λιγότερο από δύο 24ωρα απέμειναν για να σημάνει το τέλος και της φετινής σχολικής χρονιάς για τους... "τελευταίους των Μοϊκανών", που δεν είναι άλλοι από τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της Ελλάδας!

 

Με τα καλά της και τα κακά της, με ελλείψεις αλλά και με προσπάθειες για βελτίωση των σχολικών συνθηκών, με καινοτομίες αλλά και με ένα κλασικά παρωχημένο και άκρως προβληματικό εκπαιδευτικό σύστημα, με τους μαθητές να... βαριούνται κάθε χρόνο και περισσότερο, με τους εκπαιδευτικούς να δυσκολεύονται -ελέω οικονομικής κρίσης και έλλειψης υλοτεχνικού εξοπλισμού- κάθε χρόνο και περισσότερο, ολοκληρώνεται η φετινή σχολική χρονιά!

 

Η ανυπομονησία για τον ήχο του "τελευταίου κουδουνιού" είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των μικρών μαθητών, οι οποίοι έχουν παραδοθεί κυριολεκτικά στο αραλίκι έχοντας φορτώσει τα πάντα στον κόκορα κατά την τελευταία σχολική εβδομάδα... Μία εβδομάδα, η οποία αναμένεται να "κλείσει" με την παράδοση της ετήσιας βαθμολογίας, της βεβαίωσης προαγωγής στις επόμενε τάξεις, του απολυτηρίου και, φυσικά, με το αγαπημένο μπουγέλο!

 

Οι τσάντες θα "παρκάρουν" στο σπίτι, τα βιβλία θα "μονιμοποιηθούν" στη σπιτική βιβλιοθήκη, οι σχολικές αίθουσες θα "ξεκουραστούν", τα προαύλια θα ερημώσουν -πλην όσων φιλοξενήσουν τα τμήματα θερινής απασχόλησης- και τα παιδιά θα περάσουν ένα καλοκαίρι χωρίς ξυπνητήρι και χωρίς διάβασμα, γεμίζοντας τις μπαταρίες τους για την επόμενη και πιο απαιτητική -εκπαυδευτικά και μαθησιακά- χρονιά.

 

Αντίθετα, οι εκπαιδευτικοί θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αργότερα και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους πολύ πριν από την επίσημη έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς...

 

Εμείς ευχόμαστε σε όλους, μικρούς και μεγάλους, καλή ξεκούραση και καλό καλοκαίρι!

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.