Διαφορα

winamp wmp real qt

Βόρεια Κυνουρία: "Ασφυκτική" πίεση της ΔΕΗ στους αγρότες

Έγκυρες πληροφορίες του arcadia 938 αναφέρουν πως στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει ήδη προχωρήσει σε τηλεφωνικές "πιέσεις" προς αγρότες, σχετικά με χρέη των τελευταίων απέναντι στην επιχείρηση

Πρόκειται για το θέμα των αγροτικών τιμολογίων, η θέσπιση των οποίων είχε σκοπό τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τον πρωτογενή τομέα και την τόνωση της αντίστοιχης παραγωγής.

Ωστόσο, από τη μια το οικονομικό έλλειμμα της ΔΕΗ και η αδυναμία ή απροθυμία του Ελληνικού Δημοσίου να αποδώσει στην επιχείρηση την οικονομική ενίσχυση που το ίδιο θέσπισε-για να είναι σε θέση η ΔΕΗ να προσφέρει φθηνότερο ρεύμα στους αγρότες- και από την άλλη η κακή, οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, οδηγεί πολλούς αγρότες σε πολύ δύσκολη θέση.

Επιπρόσθετα, η ΔΕΗ δεν παρέχει τη δυνατότητα διακανονισμού και προειδοποιεί για διακοπές στην παροχή, με τις τελευταίες αυτές να έχουν ως συνέπεια-εκτός από το προφανές- και την αδυναμία ανανέωσης της σύνδεσης με "αγροτικό τιμολόγιο". Η ΔΕΗ δεν εκδίδει, πλέον, αγροτικά τιμολόγια αλλά μόνο "επαγγελματικά", στα οποία το κόστος της ενέργειας είναι σαφώς υψηλότερο.

 

Θεωρείτε απαραίτητη, συνεπώς, μια παρέμβαση της πολιτείας στη διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για την αγροτική παραγωγή στη Βόρεια Κυνουρία και όχι μόνο, καθώς είναι δεδομένο πως το οικονομικό "πλήγμα"  για ολόκληρη την Αρκαδία θα είναι βαρύ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.