Διαφορα

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Σοβαρές ελλείψεις δυσχεραίνουν τη λειτουργία του

Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο στην Ελλάδα "φωνάζει" ότι πλέον έχει φτάσει στα όριά του. Στο διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” η κατάσταση είναι επιεικώς προβληματική.

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Επιβάλλεται λοιπόν, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για την ανάπτυξή του. Δεσμεύσεις που δόθηκαν από τον πρωθυπουργό στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Τρίπολη και ήταν μεγαλόπνοες - καθώς προβλέπουν εκσυγχρονισμό με ιδιωτικοποίηση, στο πρότυπο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Παρά τις πολλές κατά καιρούς υποσχέσεις, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση βελτίωσης και ανάδειξης του διεθνούς αεροδρομίου της Καλαμάτας, εδώ και αρκετά χρόνια, από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που το αεροδρόμιο άρχισε να αναπτύσσεται. Στη συνέχεια, τα 15 ή 25 εκατ. ευρώ που είχε υποσχεθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου... δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Και όταν του ασκήθηκε κριτική, ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας πως το αεροδρόμιο είναι και στρατιωτικό - και η οποιαδήποτε παρέμβαση είναι από δύσκολη έως αδύνατη. Λες και όταν έδινε τις υποσχέσεις, δεν ήταν και στρατιωτικό!

Ολα αυτά τα χρόνια δεν έγιναν ούτε καν τα στοιχειώδη, για τα οποία είχαν δοθεί έγγραφες υποσχέσεις από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Μια τέτοια υπόσχεση ήταν το Μάρτιο του 2008, στον τότε νομάρχη Δημήτρη Δράκο, για επέκταση του κτηρίου στα ανατολικά κατά 4 μέτρα, με 2 εκατ. ευρώ, ώστε οι επιβάτες να προστατεύονται από τον ήλιο, το κρύο και τη βροχή, και να μεγαλώσει ο διαθέσιμος εσωτερικός χώρος για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου και την εξυπηρέτηση του κόσμου. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, το αεροδρόμιο που κάθε χρόνο καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κίνηση επιβατών, διαθέτει μόνο... 2 σημεία check in, με αποτέλεσμα όταν έχει πολλές πτήσεις, η ουρά να φτάνει μέχρι έξω και οι τουρίστες να ταλαιπωρούνται.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στο eleftheriaonline.gr.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.