Διαφορα

Μέχρι αύριο οι φορολογικές δηλώσεις 2018

Τελευταίο 24ωρο για την εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2018. 

Αύριο Δευτέρα, 30 Ιουλίου, λήγει η παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για τη δήλωση εισοδημάτων και περιουσίας. Την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή Τρίτη, 31 Ιουλίου, θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

 

Υπενθυμίζεται ότι για τις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, πυρόπληκτοι, σεισμόπληκτοι, πλημμυροπαθείς, η προθεσμία παρατείνεται έως τις 28 Σεπτεμβρίου ενώ χορηγείται απαλλαγή για τον ΕΝΦΙΑ του 2018 και δίνεται εξάμηνη παράταση για την πληρωμή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

Ο κωδικός 049-050 είναι πολύ κρίσιμος καθώς είναι ένας από τους κωδικούς που συνδέονται με το αφορολόγητο όριο. Σε αυτόν τον κωδικό οι φορολογούμενοι δηλώνουν το ποσό που δαπάνησαν με ηλεκτρονικό χρήμα, δηλαδή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή με μεταφορά ποσού σε επαγγελματικό λογαριασμό επιχείρησης. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι, προκειμένου να λάβουν την έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο να έχουν δαπανήσει ένα ελάχιστο όριο του εισοδήματός τους με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Η σχετική δαπάνη θα πρέπει να δηλωθεί φέτος για πρώτη φορά στη φορολογική δήλωση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.