Διαφορα

Μέδουσες εμφανίστηκαν σε παραλίες της Ηλείας

Μέδουσες έχουν εμφανιστεί στις παραλίες Κουρούτα και Σπιάτζα στο Νομό Ηλείας.

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας σχετικά με τις καταγραφές μεδουσών στις ελληνικές ακτές. 

Αν και τον Ιούνιο υπήρχε μια ύφεση του φαινομένου, μόλις ο καιρός έφτιαξε, οι μέδουσες και οι τσούχτρες άρχισαν να κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους σε πολλές παραλίες στην Ελλάδα. Οι πολίτες συνεχίζουν και στέλνουν καθημερινά ενημέρωση στο Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, ενώ πολλές φορές επισυνάπτουν και φωτογραφίες. Πολλές καταγραφές έγιναν και τον Ιούλιο.

 

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας συνεχίζει τις καταγραφές και τον Αύγουστο μέσω του προγράμματος καταγραφής μεδουσών που δημιούργησε. Μέσω αυτού μπορούμε -μέσω του Google Maps- να ενημερωνόμαστε για την εμφάνιση μεδουσών σε παραλίες της Ελλάδας. Όλη η βάση δεδομένων είναι διαθέσιμη προς κάθε ενδιαφερόμενο (είτε είναι πολίτης ή είτε είναι φορέας), ενώ ο καθένας μπορεί να στέλνει σχετικό μήνυμα στην σελίδα του Παρατηρητηρίου, στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Δείτε σε ποιες περιοχές έχουν εντοπιστεί μέδουσες στο infokids.gr.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.