Διαφορα

Πρεμιέρα για την πλατφόρμα μισθώσεων Airbnb

Ηλεκτρονικό δίχτυ στους φορολογουμένους που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, π.χ. Airbnb, απλώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να εντοπίσει όσους κρύβουν τα εισοδήματα που εισπράττουν.

"Πρεμιέρα" κάνει σήμερα - εκτός απροόπτου - ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δήλωση μισθώσεων μέσω Airbnb και των λοιπών πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να δηλώσουν τα στοιχεία για τα ακίνητα που εκμισθώνουν στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού. Τα στοιχεία της πλατφόρμας θα διασταυρωθούν με στοιχεία που αντλούνται από κάθε άλλη πηγή, μεταξύ των οποίων και τις ίδιες τις αναρτήσεις στις σχετικές ιστοσελίδες, με την απειλή προστίμων 5.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλες οι συμβάσεις τύπου Airbnb οι οποίες έχουν συναφθεί από την 1η Ιανουαρίου και μετά θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά.

 

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ θα γίνει η καταγραφή των ακινήτων και των εισοδημάτων. Τα στοιχεία που θα καταχωρούνται στη «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» ανά βραχυχρόνια μίσθωση είναι μεταξύ άλλων:

 

- ο αριθμός εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής»,

- το συνολικό συμφωνηθέν μίσθωμα ή το συνολικό ποσό βάσει της πολιτικής ακύρωσης,

- η επωνυμία έκαστης ψηφιακής πλατφόρμας,

- τα στοιχεία του μισθωτή, η έναρξη λήξη της μίσθωσης και

- ο τρόπος πληρωμής του μισθώματος.

 

Οι φορολογούμενοι μπορούν να διαβάσουν περισσότερες λεπτομέρειες στο dikaiologitika.gr.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.