Διαφορα

Ξεσηκώνονται πάλι για το αποτεφρωτήριο στην Πάτρα

Κλίμα δυσφορίας και αντιδράσεις αρχίζουν να εκδηλώνονται πάλι στα Δεμένικα, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, να εγκρίνει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το αποτεφρωτήριο νεκρών και οστών.

Η Δημοτική Αρχή, επιχειρεί να υποσκελίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλεί η επικείμενη λειτουργιά του αποτεφρωτηρίου εντός του ΒΙΟΠΑ Γλαύκου, επενδύοντας το όλο σχέδιο με αρχιτεκτονικό μανδύα και με σχέδια ανάπλασης.

Χαρακτηριστική ήταν η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Παύλου Στάμου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή, ο οποίος τόνισε ότι, στόχος της δημοτικής Αρχής θα είναι η αποφυγή της κατασκευής ενός κτιρίου με βιομηχανικό κέλυφος. Αντιθέτως, θα προτιμηθεί η δημιουργία μιας πρωτότυπη αρχιτεκτονικής σύνθεσης, η οποία θα προσδώσει στο κτίριο, ένα ισχυρό συμβολικό και εμβληματικό χαρακτήρα, καθιστώντας το ως τοπόσημο της περιοχής. Παράλληλα, το σχέδιο θα προβλέπει και την ανάπλαση του οικοπέδου.

Η πρόταση αν και έγινε σχεδόν ομόφωνα δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, με εξαίρεση την αρνητική ψήφο του Ανδρέα Φίλια, φαίνεται ότι προκαλεί ήδη έναν νέο γύρο αντιδράσεων στην περιοχή.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο pelop.gr.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.