Διαφορα

Πρεμιέρα σήμερα για τους πλειστηριασμούς

Εκατοντάδες ακίνητα βγαίνουν σήμερα Τετάρτη (05/9) στους πλειστηριασμούς, οι οποίοι ξεκινάνε σήμερα μετά την διακοπή τους τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται να "βγουν" στο σφυρί περί τα 30.000 ακίνητα, όμως την ίδια στιγμή οι τράπεζες προωθούν προγράμματα ρυθμίσεων στεγαστικών δανείων.

 

Από την 1η Μαΐου οι πλειστηριασμοί και για χρέη στο Δημόσιο γίνονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά και η πλατφόρμα eauction ανοίγει αύριο για δεύτερη φορά με προγραμματισμένους τρεις πλειστηριασμούς εκ των οποίων ο ένας τέθηκε σε αναστολή.

 

Στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (eauction), αναρτημένοι είναι 532 πλειστηριασμοί για την επόμενη εβδομάδα, ενώ συνολικά είναι προγραμματισμένοι 16.707 πλειστηριασμοί έως τις 3 Απριλίου 2019.

 

Σημειώνεται ότι η ευρωπαϊκή εποπτική τραπεζική Αρχή (SSM) πιέζει για περισσότερους πλειστηριασμούς από τις τράπεζες, ώστε να μειωθεί ταχύτερα ο όγκος των «κόκκινων» δανείων τους.

 

Από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στις 21 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 14.500 και έχουν ολοκληρωθεί 7.500 πλειστηριασμοί. Από αυτούς κηρύχθηκαν γόνιμοι 4.500, δηλαδή οι έξι στους δέκα.

 

Τα περισσότερα από τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί καταλήγουν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.