Διαφορα

Έρχεται ρύθμιση για χρέη στην εφορία

Για ποσά οφειλών έως και 3.000 ευρώ

Το οικονομικό επιτελείο προωθεί μια νέα ρύθμιση ειδικά για μισθωτούς συνταξιούχους και κατ’ επάγγελμα αγρότες που θα φτάνει ως και τις 36 δόσεις για ποσά οφειλών έως και 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, το σχέδιο έχει κατατεθεί ως πρόταση προς τους δανειστές και αναμένεται να εξεταστεί μαζί με το θέμα των συντάξεων τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Αφορά πάνω από 3 εκατ. οφειλέτες που χρωστούν στην εφορία και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις έως 12 ή και 24 δόσεις που προσφέρει η πάγια ρύθμιση χρεών που ισχύει σήμερα.

Όπως και στις άλλες ρυθμίσεις έτσι και στην περίπτωση αυτή θα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια ανάλογα με τα οποία θα διαμορφώνεται και ο αριθμός και το ύψος των δόσεων, λαμβάνοντας υπόψιν και τις δαπάνες διαβίωσης του οφειλέτη.

Να σημειωθεί ότι για τις μικροοφειλές αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ, όπου παρουσίασε πρόταση για ένταξη σε ρύθμιση με έως και 120 δόσεις για χρέη έως 5.000 ευρώ και με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ τον μήνα.

 

Πηγή: parapolitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.