Διαφορα

Τι διάολο φταίει σ' αυτήν την πόλη, Δήμαρχε; (photos)

Σπασμένες ξύλινες κατασκευές με τα κομμάτια τους πεταμένα από εδώ κι από εκεί, κουτάκια αναψυκτικών, σπασμένα μπουκάλια, άδεια κουτιά από τσιγάρα, πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια και συσκευασίες τροφίμων συνθέτουν την εικόνα της παιδικής χαράς από την Παρασκευή (2/11)...

Ασφαλώς και δεν γίνεται να κάνει την προσωπική καθαρίστρια του κάθε πολίτη ο Δήμος Τρίπολης. Δεν είναι άλλωστε αυτή η δουλειά του. Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά, που αντικρίζουμε σκουπίδια και τα "έργα" των βανδαλιστών σε αυτή την παιδική χαρά.

Από το πρωί του Σαββάτου βρίσκονται στην Τρίπολη εκπρόσωποι του Δήμου Πρέβεζας για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, που αφορούν στην αδελφοποίηση του Δήμου Τρίπολης με αυτόν της Πρέβεζας. Ο κύριος, πρωινός όγκος των εκδηλώσεων έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, απέναντι ακριβώς από την παιδική χαρά της πλατείας Άρεως με το εγκαταλελειμμένο -και επίσης βανδαλισμένο- τρενάκι.

Στην παιδική χαρά, λοιπόν, τα σκουπίδια "κάνουν πάρτι" ήδη από την Παρασκευή το πρωί! Διερωτώμαι, γιατί δεν πέρασε από τον χώρο το συνεργείο καθαρισμού, ειδικά σε μία τέτοια μέρα "γιορτινή"!

Και δε φτάνει, που έγιναν οι βανδαλισμοί και δεν υπάρχουν χρήματα για επισκευές, δεν μπορεί κάποιος από τον Δήμο να μεριμνήσει, ώστε οι βίδες, που εξέχουν από τα σπασμένα ξύλα, να απομακρυνθούν; 

Από την άλλη, είναι οι δημότες και η "παιδεία" τους! Επάνω στην ξύλινη κατασκευή της παιδικής χαράς ανέβασαν κάποιοι πιτσιρικάδες το ποδήλατο ενός από την παρέα τους. Στην παράκληση να το κατεβάσουν από εκεί πάνω, γιατί δεν παρκάρουμε εκεί τα ποδήλατα, η απάντηση ήταν η ακόλουθη: "Καλά, το ποδήλατο σας πείραξε; Δε βλέπετε, πώς είναι η παιδική χαρά; Γι' αυτό γιατί δε μου λέτε και μου λέτε για το ποδήλατο;"

Φυσικά και εξηγήθηκε στον πιτσιρικά, ότι ο καθένας μας οφείλει να κάνει ορθή χρήση των χώρων κι ότι, αν βλέπουμε κάτι να καταστρέφεται, δε σημαίνει αυτό ότι πρέπει να συμμετάσχουμε κι εμείς στην καταστροφή, αλλά αντιθέτως να την παρεμποδίσουμε!

Είναι, όμως, ξεκάθαρη -και άκρως λυπηρή- η αντίληψη, την οποία έχουν κάποιοι συνδημότες μας για τους δημόσιους χώρους... Και, ειδικά, για χώρους τους οποίους επισκέπτονται παιδιά ηλικίας από μηνών έως και την εφηβεία!

Ασφαλώς, λοιπόν και δεν γίνεται να κάνει τον χωροφύλακα ο Δήμος Τρίπολης. Γίνεται, όμως, να περιφρουρήσει τον συγκεκριμένο χώρο, για να μην γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων αηδιαστικών, απαξιωτικών και εξοργιστικών εικόνων. Γίνεται να υπάρξουν αυστηρότατες ποινές για τους εκάστοτε δράστες, οι οποίοι κανένα ίχνος σεβασμού απέναντι στον συμπολίτη τους ή τη δημόσια περιουσία έχουν!

Γίνεται, να "σφίξουμε" λίγο τα λουριά όλοι μαζί! Και οι γονείς από τα σπίτια αλλά και ο Δήμος μέσω των υπηρεσιών του!

Γιατί, αυτή, δεν είναι αποδεκτή εικόνα για την Τρίπολη!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.