Διαφορα

Ο πολυβραβευμένος Αρκάς Δρ Τσιούλιας δίνει ελπίδα!

Πολυβραβευμένος από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις κλινικές του έρευνες για τον καρκίνο του εντέρου και την ανοσολογία της νόσου, o Αρκαδικής καταγωγής Δρ Γιώργος Τσιούλιας, μας δίνει ελπίδα για τον καρκίνο.

Εχει φτάσει στην κορυφή του ιερού βουνού της Ιαπωνίας Φούτζι στα 3776 μέτρα, έχει διασχίσει την οροσειρά της Πίνδου και εφτά φορές ανέβηκε τον Ολυμπο. Λατρεύει τη ζωή τα ταξίδια, το διάβασμα, την Ελλάδα και την Ιατρική. Είναι εξοικειωμένος με τον θάνατο, που καθημερινά πολιορκεί τους ασθενείς του και είναι από τους ελάχιστους γιατρούς, που έδωσε τον Ορκο του Ιπποκράτη, γνωρίζοντας την αρχαία ιστορία από τη στιγμή που γεννήθηκε μέχρι που πέθανε ο θεμελιωτής της ορθολογικής Ιατρικής.

Ισως η εισαγωγή αυτή για ένα χειρουργό ογκολόγο της εμβέλειας του Γιώργου Τσιούλια να ηχεί παράδοξα, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική γι’ αυτόν τον δεινό αναρριχητή των απόκρημνων κορυφών της Χειρουργικής Επιστήμης, που την υπηρετεί με ασύγκριτο πάθος 30 χρόνια.

Πολυβραβευμένος από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις κλινικές του έρευνες για τον καρκίνο του εντέρου και την ανοσολογία της νόσου, ασχολείται και χειρουργεί κυρίως καρκίνους του πεπτικού συστήματος, του θυρεοειδούς και του μαστού και ασκεί γενική και λαπαροσκοπική χειρουργική στο Mount Sinai, στο Lenox Hill και στο VA Hospitalστο New Jersey .

Ο Γενικός διευθυντής του Χειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου των Βετεράνων της Νέας Ιερσέης και αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής στο πανεπιστήμιο RUTGERS Γιώργος Τσιούλιας, μας μίλησε για μια απο τις σοβαρότερες παθήσεις παγκοσμίως.

"Υπάρχει ένας πολυπαραγοντικός τρόπος αντιμετώπισης της νόσου που έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια.Η χειρουργική αντιμετώπιση, η ακτινοθεραπεία και οι κυτταροτοξικές θεραπείες αποτελούν τις βασικές θεραπευτικές επιλογές, οι οποίες με σωστή συνεργασία των παρόχων τους, μπορούν να επιμηκύνουν την ζωή του ασθενούς και σε πιο ήπιες μορφές να εξαφανίσουν την νόσο. Στην Αμερική έχουμε περίπου 1,7 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου τον χρόνο, αλλά από το 2013 μέχρι σήμερα, έχουμε περίπου 16 εκατομμύρια επιζήσαντες, που είναι ένας μεγάλος αριθμός, αν σκεφτεί κανείς, πως ο καρκίνος του μαστού για παράδειγμα, είχε επιβίωση 45% κάποτε και σήμερα έχει 90%".

"Τα καρκινικά κύτταρα υπάρχουν μέσα μας», συνεχίζει ο Γιώργος Τσιούλιας και το ανοσολογικό μας σύστημα τα χειρίζεται σωστά, μέχρι να αστοχήσει από την αποδυνάμωσή τους, που μπορεί να προέλθει απο το κάπνισμα, το αλκοόλ, την κακή διατροφή και το έντονο στρες".

Γι’ αυτό συνιστά, να αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία τη ζωή, γιατί έχει αποδειχτεί, ότι ο ψυχισμός μας είναι ο πιο σημαντικός φορτιστής του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ο ίδιος καταδικάζει την σημερινή κουλτούρα που αποθεώνει την ομορφιά και την νιότη και απομακρύνει τους ανθρώπους από την αλήθεια της θνητότητάς τους, η οποία όταν είναι συνειδητοποιημένη ισορροπεί τον άνθρωπο και τον ωριμάζει.

"Οι καρκινοπαθείς είναι οι μόνοι που εξοικιώνονται με τον θάνατο, αφού σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας ίσως και περισσότεροι πάσχοντες. Επιθυμώ βαθιά, να τους βοηθήσω να κατανοήσουν, ότι η προσπάθεια να καταπολεμήσουν τον καρκίνο, δεν είναι μια απέλπιδα μάχη. Η έρευνα προχωράει τόσο γρήγορα, που κατά την διάρκεια της πάθησης, μπορεί να ανακαλυφθεί ένα καινούργιο φάρμακο με εντυπωσιακή ανταπόκριση".

Ο Γιώργος Τσιούλιας κρατάει καθημερινά χέρια που απαγκιστρώνονται σιγά σιγά από την ζωή, που δίνουν μάχες με αξιοπρέπεια, άλλοτε νικηφόρες, άλλοτε με απώλειες και στέκεται άγρυπνα δίπλα τους.Γνωρίζει καλά, ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που κρύβει μέσα της πολλή μοναξιά και πόνο και σ’ αυτή τη μοναξιά ο καθένας πρέπει να υπερβεί τον εαυτό του.

Εραστής της ελληνικής γλώσσας και της Ελλάδας συμμετέχει ενεργά στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική δράση της ελληνικής κοινότητας της ΝΥ. Είναι μέλος της Ομάδας του Αιγαίου, όπου προσφέρει τους καλοκαιρινούς μήνες ιατρική βοήθεια στους κατοίκους των ακριτικών νησιών και επίσης προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώςστο νοσοκομείο Mount Sinai σε γυναικες με καρκίνο του μαστού, οι οποίες δεν έχουν ασφάλεια.

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από την Αρκαδία. Τέλειωσε την Ιατρική Αθηνών με άριστα και πήρε το διδακτορικό του στη βιολογία του καρκίνου με υποτροφία απο το Πανεπιστημιο του Τόκιο.

Το 1991 ήρθε στις ΗΠΑ συνεχίζοντας την έρευνά του για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου και έκανε το μεταδιδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Cornel και στο Rockefeller. Τελειοποίησε την ειδικότητά του στη Χειρουργική στο New York Hospital – Cornell Medical Center και συνέχισε την εξειδίκευσή του στις χειρουργικές επεμβάσεις για τον καρκίνο στο John Wayne Cancer Instituteστο Λος Αντζελες.

Ήταν διευθυντής στο Ογκολογικό Χειρουργικό Τμήμα του Mount Sinai στο Queens. Είναι μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών και της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. 

 

ΠΗΓΗ: ekirikas.com

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.