Διαφορα

Τρίπολη: Όταν οι παιδικές καρδιές "μιλούν"... (photos)

Προσφυγόπουλα και Ελληνόπουλα του 9ου δημοτικού σχολείου Τρίπολης ανταλλάσσουν αλληλογραφία και... γνωρίζονται!

Στο 9ο δημοτικό σχολείο Τρίπολης, το οποίο από την Πέμπτη 11 Οκτώβρη λειτουργεί ως Δομή Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων, τα προσφυγόπουλα και τα Ελληνόπουλα έρχονται σε επικοινωνία μέσω αλληλογραφίας!

Με πρωτοβουλία των δασκάλων των προσφυγόπουλων και των Ελληνόπουλων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης και με στόχο την επικοινωνία και τη γνωριμία, οι μαθητές ανταλλάσσουν αλληλογραφία!

Τα προσφυγόπουλα έγραψαν ένα σύντομο γράμμα στην ελληνική γλώσσα απευθυνόμενα το καθένα σε έναν μαθητή της ΣΤ τάξης. Το γράμμα των παιδιών συνόδευε μία ζωγραφιά, την οποία τα ίδια είχαν φτιάξει!

Γράφει ένας Ιρακινός μαθητής: "Γεια σου! Με λένε Μ.... και είμαι 13 χρόνων. Είμαι από το Ιράκ. Μένω στην Τρίπολη. Έχω 1 αδερφό. Στον ελεύθερο χρόνο μου παίζω μπάσκετ. Ελπίζω σύντομα να συναντηθούμε!" 

Οι ζωγραφιές, δε, που συνοδεύουν το γράμμα απεικονίζουν μία καρδιά, που μέσα της έχει την ελληνική σημαία, και ένα κάστρο με ήλιο και ένα τριαντάφυλλο στον εξωτερικό του χώρο!

Οι δάσκαλοι -σε ρόλο ταχυδρόμου- παρέδωσαν στα Ελληνόπουλα τον φάκελο με το περιεχόμενό του κι εκείνα με τη σειρά τους απάντησαν με τον ίδιο τρόπο!

Στο συγκεκριμένο γράμμα του Έλληνα μαθητή διαβάζουμε την εξής απάντηση: "Γεια σου. Με λένε Α.... και είμαι 11 χρονών.Έχω έναν αδερφό τον λένε Ε.... Μου αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια. Ελπίζω να σε συναντήσω σύντομα". Στη ζωγραφιά φαίνεται επίσης μία καρδιά με την ιρακινή σημαία κι ένα περιστέρι με κλαδί ελιάς (σύμβολο της ειρήνης), αλλά κι ένα σπίτι μ'ένα λουλούδι στον κήπο...

Συγκινητικό το λιτό γράμμα εκατέρωθεν, μα κυρίως η ζωγραφιά του κάθε παιδιού, που πάντα "μαρτυρά" πολλά περισσότερα απ' όσα μπορούν να περιγράψουν ίσως οι λέξεις!

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.