Διαφορα

Μαθητές σχεδιάζουν το πρώτο πάρκο για άτομα με αναπηρία

Τη δημιουργία του πρώτου πάρκου για άτομα με ειδικές ανάγκες πρότειναν μαθητές Λυκείου στη Θεσσαλονίκη. Μια όμορφη ιδέα που θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε και εμείς εδώ στην Τρίπολη!

Τη δημιουργία του πρώτου πάρκου για άτομα με ειδικές ανάγκες στη Θεσσαλονίκη προτείνουν οι μαθητές της Α' Λυκείου του 11ου ΓΕΛ επιθυμώντας με αυτό τον τρόπο να δώσουν την ευκαιρία και σε άλλους συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς πάρκο, σε ένα αθλητικό χώρο ή μία παιδική χαρά.

Η ιδέα των μαθητών του τμήματος Α1 γεννήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθώς και την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου την περασμένη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Αντωνίου.

Οι μαθητές του 11ου λυκείου αποφάσισαν να κάνουν μία πρόταση στον δήμο Θεσσαλονίκης να δημιουργηθεί ένα πάρκο για ΑμεΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει χώρο άθλησης αλλά και παιδική χαρά.

«Τα τελευταία χρόνια σαν σύλλογος καθηγητών και σαν σύλλογος γονέων προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να ευαισθητοποιηθούμε ως πιο πολύ γίνεται σε αυτό το κομμάτι, που λέγεται ενεργός πολίτης και σε αυτό το πλαίσιο γίνονται δραστηριότητες και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ», αναφέρει στο thestival.gr, ο Διευθυντής 11ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Γκούμας.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο σχέδιο των μαθητών είναι να κατασκευαστεί το πάρκο σε κάποιο σημείο που θα είναι κοντά σε λεωφορεία ή πάρκινγκ, προκειμένου να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Την επόμενη εβδομάδα οι μαθητές θα έχουν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρο Λεκάκη για να του παρουσιάσουν την πρότασή τους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.