Διαφορα

Δέκα προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

 Η προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως όλα εξαρτώνται από τις επιλογές, το μεράκι και τη μαστοριά της νοικοκυράς- και των βοηθών- έτσι ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι. 

Οι σεφ του Olivemagazine.gr ετοίμασαν τις 10 πιο νόστιμες προτάσεις για την περίσταση. 

Μοσχαράκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και κονιάκ

Μια υπέροχη συνταγή για το κυριακάτικο και γιορτινό σας τραπέζι. Ο συνδυασμός μοσχαριού και δαμάσκηνων δίνει ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

Κουνέλι με μαυροδάφνη και μπαχαρικά

Μια συνταγή που θα δώσει στο γιορτινό τραπέζι σας γλυκόξινη γευστική νότα, μαζί με πλούσια αρώματα από μπαχαρικά, πορτοκάλι και δεντρολίβανο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

Χοιρινό ρόστο με μπίρα, πετιμέζι και πιπέρια

Πλούσιο σε αρώματα, πικάντικο και γλυκαμένο από το πετιμέζι, αυτό το χοιρινό προορίζεται να κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο τραπέζι της γιορτής. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

Χοιρινό χριστουγεννιάτικο με πορτοκαλένιες πατάτες

Γεμιστό με γραβιέρα και σύκα, ωραία μελωμένο, με μια νόστιμη σάλτσα και καλοψημένες πατάτες φούρνου, αυτό το γιορτινό πιάτο θα κερδίσει τις εντυπώσεις στο τραπέζι της γιορτής. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

Ψαρονέφρι με σάλτσα από ροζέ κρασί και μανιτάρια

Τα γαργαλιστικά αρώματα από το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο, το χρώμα από το ροζέ κρασάκι και η γεμάτη γεύση από την κρέμα γάλακτος κάνουν το πιάτο αυτό μια εξαιρετική επιλογή για το κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

Κοτόπουλο στη γάστρα με πορτοκάλι και μπαχαρικά

Καλή η κατσαρόλα αλλά η γάστρα έχει άλλη χάρη… Φτιάχνουμε κοτόπουλο στη γάστρα λοιπόν, το καρυκεύουμε με μπαχαρικά και το αρωματίζουμε με πορτοκάλι! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

Γαλοπούλα γλασαρισμένη με σιρόπι σφένδαμου και ουίσκι

Θέλει το χρόνο της και στην προετοιμασία και στο ψήσιμο όμως η νοστιμιά της θα συζητηθεί πολύ στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

 

Ρολό από φιλέτο γαλοπούλας με διάφορα φρούτα

Η γαλοπούλα δεν είναι η αγαπημένη όλων και υπάρχει αρκετή γκρίνια γύρω από το στεγνό κι άνοστο κρέας της. Μύθος από κακές γλώσσες αφού όλα είναι θέμα γούστου και σωστού μαγειρέματος. Για του λόγου το αληθές σας προτείνουμε μια συνταγή για ένα τραπέζι μέχρι 6 ατόμα που θα διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις γύρω από το όνομά της. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

Πουρές κάστανου με σάλτσα σύκων και μαυροδάφνης

Ένας πηχτός, γλυκούτσικος, κρασάτος πουρές για να συνοδεύσετε ψητό χοιρινό ή γαλοπούλα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

Δύο γιορτινές γαρνιτούρες

Δύο πολύ νόστιμες γαρνιτούρες, που σερβίρονται ζεστές και συνοδεύουν εξαιρετικά τα ψητά κρέατα και πουλερικά, δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα και γεύση στο γιορτινό τραπέζι. Από τις καλύτερες επιλογές και για το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές στο olivemagazine.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.