Διαφορα

Πρώτο στον κόσμο το λακωνικό λάδι σε παγκόσμιο διαγωνισμό!

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως η Ελλάδα για το 2018 με ένα ελαιόλαδο από τη Λακωνία σε διεθνή διαγωνισμό!

Είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό ελαιόλαδο κατακτά την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του World Ranking Evoo 2018 (WREVOO).

Πρόκειται για το ελαιόλαδο Majestic Blend Flavored Evoo των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βρίσκονται στους πρόποδες Πάρνωνα και Ταϋγέτου στη Λακωνία, το οποίο κατάφερε να διακριθεί και να κατακτήσει την 1η θέση στην κατηγορία Condimento – Flavored Evoo, έχοντας ως αντιπάλους δείγματα προερχόμενα από 30 χώρες.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε, από τη World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits, τη διεθνή ένωση συγγραφέων & δημοσιογράφων οίνου και ποτών, η παγκόσμια λίστα "Evoo World Ranking 2018" (www.evooworldranking.org/2019/_EN/), η οποία περιέχει όλα τα ελαιόλαδα, που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς κατά το 2018, για την ποιότητά τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για την τελική παγκόσμια κατάταξη ελήφθησαν υπόψη 28 διεθνείς διαγωνισμοί από όλο τον κόσμο, κατά τους οποίους ειδικοί γευσιγνώστες εξέτασαν 9.522 δείγματα προερχόμενα από 30 χώρες παραγωγούς ελαιόλαδου.

"Είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση, πρώτα για την Ελλάδα, μετά για το ελληνικό ελαιόλαδο και μετά για εμάς" δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συνιδιοκτήτης και χημικός μηχανικός M.Sc Νίκος Σακελλαρόπουλος και συμπληρώνει:

"Πέρυσι ήμασταν στη δεύτερη θέση με το "Συλλεκτικόν" ελαιόλαδό μας, ενώ φέτος με το "Majestic" κατακτήσαμε την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Condimento – Flavored Olive Oil 2018 στην λίστα του διεθνούς αναγνωρισμένου World Ranking of EVOO(EVOOWR), με 224 πόντους, ανεβάζοντας την χώρα μας στην κατηγορία αυτή, στην 1η θέση σε όλο τον κόσμο".

Σημειώνεται πως στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρέθηκε ελαιόλαδο με χώρα προέλευσης την Τουρκία, ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισαν οι ΗΠΑ.

Πηγή: enikos.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.